Първият DrupalCamp в България е след една седмица

През април месец 2010 се проведе Drupal среща в София, организирана от Българската Друпал Фондация. Тази година на 22 и 23 януари ще се проведе и първия официален DrupalCamp в България. Drupal e мощна CMS система, с която могат бързо и лесно да се създават както блогове и любителски интернет страници, така и професионални проекти. Като една от водещите платформи за изграждане на Уеб проекти, Drupal има много почитатели и привърженици и в България. Първия DrupalCamp има за цел да допринесе за обединяването на Drupal общността у нас, като събере на едно място дизайнери, разработчици и клиенти с общи интереси. Като най-голямата хостинг компания можем да споделим, че Drupal се ползва от много наши клиенти, като удобна платформа, която работи безпроблемно на споделен хостинг, виртуални сървъри (VPS) и наети сървъри.

Програмата на предстоящия DrupalCamp е много интересна, а сред лекторския състав има специалисти от България, Европа и САЩ. Робърт Дъглас – съавтор на първата книга, издадена за Drupal и технически редактор на Pro Drupal Development е един от интересните гост лектори на събитието. Ние също ще имаме възможност да изнесем своя лекция – 5 идеи за ефективно използване на хостинг решения.

Другите сесии, които предизвикват най-голям интерес, са:

  • Drupal 7 на Мартин Мартинов. Тази сесия ще обсъди Drupal 7 и как можете да преминете от Drupal 6 към новата версия.
  • Drupal Security for Coders and Themers – Отново сесия, предложена от Мартин, който ще сподели ценни съвети за това как се пише сигурен код и как могат да се избегнат общите уязвимости на кода на темите и модулите.
  • Building and deployment of Drupal sites with Features and Context от Свилен Събев.
  • Друпал Темите – Калоян Петров. В сесията Калоян ще засегне основните аспекти за това, което е необходимо да знате, за да правите Drupal теми.
  • Drupal as a Mature Software Industry – Робърт Дъглас. Робърт ще се опита да анализира и да представи потенциала на Drupal за вашия бизнес.
  • Web freelance for a living от Марио Пешев, който ще сподели своя опит за фрийланс бизнеса в България за уеб разработчици и дизайнери, варианти за развитие и успех и необходими условия за стартиране на фрийланс.
  • Drupal сайт за 45 минути! Иво Радуловски ще сподели с присъстващите как за 45 минути можете да направите Drupal сайт.
  • Drupal SEO отново от Иво Радуловски. Основен фокус на тази лекция ще бъдат възможностите, които Drupal предлага по подразбиране, както и различните SEO модули за конфигурация, които допълнително подпомагат оптимизацията на уеб сайта.
  • Drupal за правителствени сайтове – В тази лекция Иво ще покаже предимствата на Drupal и как платформата се използва успешно за правителствени проекти.

Методи Дреновски на Drupal срещата през април 2010, Снимка: Георги Атанасов
Методи Дреновски на Drupal срещата през април 2010, Снимка: Георги Атанасов

Иво Радуловски на Drupal срещата през април 2010, Снимка: Георги Атанасов
Иво Радуловски на Drupal срещата през април 2010, Снимка: Георги Атанасов“ title=“Иво Радуловски на Drupal срещата през април 2010, Снимка: Георги Атанасов

Подобни събития за привърженици на Drupal се организират в цял свят. Първият DrupalCamp се очертава да бъде много интересно събитие, на което ще имате възможност да се запозанаете с други фенове на Drupal, да почерпите вдъхновение за нови проекти или пък да разберете повече за самата платформа. Организаторите са се постарали да разчупят формата на познатите ни събития и дават възможност на регистрираните участници предварително да изберат сесиите, на които искат да присъстват. За всеки един от двата дни всеки участник може да избере по 8 сесии, които представляват най-голям интерес за него и да гласува за тях. Така организаторите искат да осигурят удобство и комфорт на участниците в събитието, като оптимално разпределят залите и сесиите в програма. По време на първия DrupalCamp ще се проведе и workshop с нашите партньори и приятели от Лукрат.

Остава само още една седмица до първия DrupalCamp в България, така че побързайте да се запишете. Цената на билета за участие е 10 лв. на ден. Ще се радваме да се видим там.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments