12 домейн имена, подходящи за Вашия салон за красота

Една от любимите теми на дамите – салоните за красота, е основна в СуперБлога този месец. Но освен любимо място, те са и чудесна бизнес идея, която заслужава да присъства и онлайн. Вече Ви разказахме защо всяко разкрасително студио се нуждаe от сайт в статията „Имате салон за красота? Време е да Ви намират онлайн!“.

Спомняте си Яна от нашата ТВ реклама, нали?

Да, тя е напълно реална личност, която се занимава с масажи в студио за красота. Представете си колко по-лесно би било на Яна, ако всички потенциални клиенти си запазват часове онлайн и научават за видовете масажи и процедури от нейния сайт. Това ще спести време, усилия и ще изгради по-голямо доверие както в нейната работа, така и в тази на целия салон.

Това важи за всеки аспект на разкрасителните процедурите и салони независимо дали сте:

  • Студио, предлагащo пълната гама от процедури;
  • Маникюрист;
  • Фризьор/стилист;
  • Масажист;
  • Гримьор;
  • Козметик;
  • Предлагате естетически процедури и още.

Вече Ви разказахме как да стартирате с 5 дизайна на сайт за красота + цветови схеми и колко е лесно да го направите със Сайт билдър.

А сега е време за едно също толкова важно решение – името.

Името на Вашия сайт, т.е. домейнът, е Вашата онлайн идентичност, чрез която да Ви намират бързо и лесно, когато потребителите го изпишат в лентата на браузъра. Не подценявайте неговия избор и прочетете следващите редове, за да се заредите с някои идеи.

Съвет: Излезте от рамката на класическите домейн разширения като .net, .org, .com и т.н. Те са чудесен избор също, но шансът избраното от Вас име да е свободно, е много по-малък. Освен това креативните имена винаги са по-запомнящи се и отличителни. В следващите редове ще разберете за какво Ви говорим.

Предлагаме Ви 12 различни, креативни и достъпни домейн разширения, с които да направите името на Вашия сайт запомнящо се.

1. Домейн .SALON

На първо място, разбира се, е домейнът .SALON. Каквото и да е името на Вашия салон за красота, то ще си пасва идеално с това домейн разширение и ще отговаря на Вашия бизнес. Този домейн показва ясно на посетителите на сайта какво да търсят, какво да очакват от Вашия сайт, лесен е за запомняме и идентифицира Вашата дейност.

Примери:
nail.salon
beauty.salon
VashetoIme.salon
cosmetic.salon
perfect.salon

Цена: 102.75 лв./год.

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .SALON.

2. Домейн .STUDIO

Домейнът .STUDIO е алтернатива на .SALON. Често вместо „салон“ за красота се използва „студио“ за красота. За някои процедури дори е по-подходящо да се използва вместо салон (например соларно студио, масажно студио и т.н.). Този домейн също е чудесно допълнение към името на Вашите услуги или име.

Примери:
solarno.studio
massage.studio
beauty.studio
myfancy.studio
relax.studio
VashiteUslugi.studio

Цена 46.75 лв./год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .studio.

3. Домейн .ART

Домейн .ART… защото това, което творите, е изкуство. Хората в сферата на разкрасяването са Nail Artist, MakeUp Artist и т.н. Защо да не демонстрирате това, което създавате, с интересно и запомнящо се имe? То ще Ви открои и ще демонстрира шедьоврите, които сте създали в сферата на разкрасяването.

Примери:
makeup.art
nail.art
ownername.art
beauty.art

Цена: 29 лв./год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .ART.

4. Домейн .VIP

Този домейн е подходящ за висок клас естетически процедури и салони, предлагащи услуги за хора, които се определят като VIP. Всички знаем, че названието „VIP“ привлича, а освен това е популярна и лесна за запомняне дума. С това домейн разширение ясно ще заявите от какво ниво е Вашият салон за красота, а също и за какъв таргет е подходящ.

Примери:
estetica.vip
beauty.vip
hairstudio.vip
nailsalon.vip

Цена: 58.75 лв./год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .VIP.

5. Домейн .SITE

Домейнът .SITE е сред сравнително новите домейн разширения. Той е подходящ избор за почти всеки тип сайт, но все още не е “top of the mind” при регистрацията на домейни. С него казвате, че салонът Ви вече е и онлайн и това е точно неговият сайт. Има и две допълнителни предимства – все още има много свободни домейн имена от него и цената му е супер (в момента е на промоция в СуперХостинг.БГ). Ще се изненадате за каква сума може да си осигурите това домейн разширение.

Примери:
mybeauty.site
VashetoIme.site
VashiteUslugi.site

Цена: 2.75 лв./год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .SITE.

6. Домейн .SPACE

Другата ни СуперОферта е домейнът .SPACE. Той също е сред новите домейн разширения и все още може да го регистрирате на промоционална цена. Подходящ е за салони за красота, защото именно те са „пространството“, където дамите, а и не само, да се почувстват красиви, отпoчинали и специални. А и с този домейн се получават интересни и оригинални словосъчетания.

Примери:
beauty.space
foryourhair.space
relaxatour.space
lookgoodwithour.space
nail.space

Цена: 2.75 лв/год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .SPACE.

7. Домейн .PLACE

Домейнът .PLACE е подобен на домейна .SPACE и освен че показва на кой адрес в интернет да открият Вашия салон, ясно заявява какво място е Вашият салон за красота. Експериментирайте с комбинации и изберете най-интересната, за да насочите потенциалните си клиенти на правилното „място“.

Примери:
yourbeauty.place
thisistheright.place
foryournails.place
VashetoIme.place

Цена: 58.75 лв./год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .place.

8. Домейн .CARE

.CARE е един от домейните, които най-добре описват дейностите в салоните за красота. Той показва не само работата Ви, но и отношението Ви. Този домейн е подходящ и за салони, които предлагат услуги, влияещи освен на красотата и на здравето. Вдъхва усещането за спокойствие и доверие у посетителите, защото те разбират, че има кой да се погрижи за тях. А кой не иска да се погрижат за него подобаващо? Отдайте нужното внимание на клиентите си още с избора на домейн за сайта Ви.

Примери:
nail.care
hair.care
beauty.care
foryourbody.care

Цена: 58.75 лв/год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .CARE.

9. Домейн .SERVICES

Този домейн е подходящ, защото все пак салоните за красота предоставят услуги. Може да го обвържете с всички видове услуги, които предлагате. Той е интересно и нестандартно решение, с което си заслужава да се експериментира.

Примери:
beauty.services
care.services
spa.services
allforyourlook.services
VashetoIme.services

Цена: 58.75 лв./год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .services. 

10. Домейн .LUXURY

Домейнът .luxury е подходящ за най-луксозните салони за красота, които искат да покажат добър стандарт и да оставят чувство за разкош. Цената му, разбира се, е еквивалентна за целите му. Той се съчетава идеално с всяко едно име, защото говори достатъчно сам по себе си. Чудесен е и ако в името на Вашия салон за красота се съдържа и „luxury“.

Примери:
VashetoIme.luxury
salon.luxury
youare.luxury
beauty.luxury
onlyfor.luxury

Цена: 1080.75 лв./год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .luxury.

11. Домейн .BOUTIQUE

Освен „салон“, „студио“, „център“, често използвана дума за местата за разкрасяване е именно „бутик“. Бутик е онова уютно местенце, в което ще откриете това, което търсите. Освен за магазини, „бутик“ се използва и като нарицателно („бутиков“), което носи смисъла на специален, по-луксозен, с по-лично отношение и е нещо некомерсиално. Ако в тези думи разпознавате своя салон, то домейнът .BOUTIQUE е подходящ за Вас.

Примери:
nails.boutique
hair.boutique
VashiqtSalon.boutique
luksozniproceduri.boutique

Цена: 58.75 лв./год.

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .BOUTIQUE.

12. Домейн .CENTER

Център за красота e още един еквивалент на „салон за красота“. Този домейн е подходящ за по-големи салони заради асоциациите, които предизвиква в съзнанието. Центърът е място, което предлага богата гама от разкрасителни процедури или една услуга, но в целия ѝ блясък и детайл.

Примери:
hair.center
beauty.center
VashetoIme.center
lookgood.center
massage.center
spaandbeauty.center
aesthetic.center
yourbusinessname.center

Цена: 40.75 лв./год

Потърсете най-подходящото име за Вашия сайт с домейн .CENTER.

Спряхте ли се вече на най-подходящото домейн разширение за дигиталното присъствие на Вашия салон за красота?

Сигурно вече забелязахте, че всеки един от домейните идеално си пасва с „beauty“ и „салон“. Това е идеята на тази статия – да Ви покажем, че всеки един сайт, свързан с разкрасителните услуги, може да излезе отвъд рамките на стандартните домейн разширения. Разбира се, и да създаде впечатляващо онлайн присъствие. А както вече Ви казахме – името е един от най-значимите елементи за Вашия сайт.

А едно от най-хубавите неща е, че избраното от Вас домейн име, различно от най-разпространените, не се третира от търсачките с по-нисък приоритет – клиентите ще Ви намират също толкова бързо и лесно, колкото ако изберете домейн .com, .net, .info, .org, .biz, .bg.

Бонус съвет: Когато избирате име за Вашия сайт, подсигурете бранда си, като запазите и другите разширения на най-популярните домейн области. Това е с цел превенция на „мръсни номера“ от страна на конкуренцията и защита на Вашия бранд онлайн. Така дори клиентът да обърка изписването на домейна, отново ще достигне до Вашия сайт.

Още повече, че това може да генерира по-голям трафик към сайта Ви и съответно повече клиенти. Научете подробности в нашата помощна статия.

Разбира се, не е нужно да се ограничавате до предложените домейни. Развихрете въображението си и помислете за още идеи, които да пасват на Вашия салон за красота или специфични процедури.

При нас можете да изберете от над 350 домейн разширения, за да имате пълна свобода. Потърсете най-подходящото име за Вашия проект и го регистрирайте, преди друг да Ви е изпреварил!


Запознайте се и с останалите статии от поредицата, посветена на салоните за красота!

Абонирайте се за нашия блог и бъдете от първите, които ще научат за следващите ни полезни статии!

АБОНИРАНЕ

Данилина Яркова
Данилина Яркова
Дани е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в непрестанния хъс да научава нови неща и да ги прилага. За нея няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Смята, че и най-сложният въпрос има своя лесен отговор и винаги е готова да помогне.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)?

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!