Ditlev Bredahl: „Oчаквайте от OnApp много и все по-готини неща“ – част 2

Ditlev BredahlКакто ви обещахме миналата седмица, ето и продължението на разговора за cloud услугите, по-конкретно „cloud for web“ и развитието в световен мащаб на облачните технологии с един усмихнат и много ерудиран човек и професионалист – Ditlev Bredahl, CEO, OnApp. Досега обсъдихме предимствата на OnApp и новите функционалности в Cloud OnApp v3.0. А сега, нека продължим с още няколко въпроса:

Дитлев, какви компании могат да се възползват от вашата платформа?

Предполагам, че има два отговора на този въпрос. Първо, основно хостинг компаниите, телекомуникационните и други провайдери на услуги – това е пазара към който се стремим и сме направили всичко възможно, за да изградят лесно своите собствени облачни услуги.

Независимо дали искате да продавате „public cloud“, „private cloud“, „cloud VPS“ или някакъв друг вариант, можете да използвате вашата съществуваща инфраструктура и да изградите и стартирате свой собствен Cloud много бързо, без да се налага да инвестирате голяма сума. Изградили сме над 2000 облака за последните няколко години и затова си мисля, че най-вероятно работи! 🙂

На второ място – крайните клиенти. Компании като Amazon правят невероятни неща, за да убедят широката публика, че облачните услуги са реална възможност за хостване на сайтове и приложения. Но те винаги са били доста сложни, ненадеждни, с лош съпорт и с доста ограничения за хората, които обичат да се „ровичкат“, използвайки конзолен интерфейс.

Искахме да направим облачна платформа, която да позволи на хостинг компаниите да предлагат облачни услуги, които всеки може да използва. А с допълнителните услуги като нашите CDN, SAN, обединения marketplace и новия ни „секси“ контролен панел :), ние улесняваме Cloud потребителите да избегнат излишните разходи и сложността на тези „глобални“ облаци.

Сега всеки може да получи най-ново поколение облачни услуги от своята хостинг компания, която от своя страна пък може да предостави на своите клиенти по-добри цени за тези услуги. Ако вашите приложения или сайтове са на нает сървър, VPS или друга подобна услуга, трябва да сте малко луд, за да ги преместите в компания като Amazon, само за да извлечете ползите на облака, когато можете да получите по-добра и по-евтина услуга от SuperHosting.BG! 🙂

Какво е бъдещето на облачните услуги и какви са най-важните глобални тенденции в следващите няколко години?

Пазарът на облачните технологии расте доста бързо през последните няколко години и не само, защото компании като нашата създават облаци по цял свят. Това е една от основните технологии в момента, което естествено създава обединяване на пазара около cloud услугите. Днес можете да си купите вашите IaaS от много на брой компании, така че всъщност са важни услугите с добавена стойност, които получавате с тях.

Доставчиците на облачни услуги започват да предлагат услуги, които включват много повече от основния cloud хостинг – CDN, диференциран storage, DNS и специфични приложения и frameworks, чрез които всъщност се предлагат PaaS (Platform-as-a-Service) и SaaS (Software-as-a-Service). Те добавят и свои собствени услуги като управление на сигурността, управление на приложения, различни support пакети и други, които отговарят на различните особености на пазара.

На ниво облачна платформа на ход е по-голяма интеграция, за да може доставчиците на облачни услуги да предоставят повече услуги чрез една единствена платформа – не само IaaS / Cloud сървъри, но и наети сървъри; не само Xen / KVM базиран Cloud, но VMware и други патентовани технологии за виртуализация.

Освен това ще видим огромен ръст в концепцията „federated cloud“. Начинът, по който повечето хора мислят за облака е, че той е нещо като iCloud / Dropbox, където не трябва да мислят за нищо: просто им трябва бърз достъп до тяхната информация на различни устройства и когато имат нужда от тях.

Работата е там, че нито един доставчик не може наистина да реализира това, защото е прекалено скъпо да се изгради такава глобална инфраструктура. Това е и причината различните доставчици на облачни услуги да се обединим, правейки по-лесно за всеки член да разшири своите услуги с необходимите за техните клиенти ресурси. Вече започнахме този процес (така работи нашата CDN) и този модел ще се наложи много бързо.

А какво да очакват вашите клиенти OnApp през следващите години?

Много и все по-готини неща! 🙂 Още не мога да ви дам подробности, но ние не крием плановете си за разширяване на концепцията за обединяването на повече cloud провайдъри, отвъд нашия CDN (което може да се приеме като обединение на ниво bandwidth и трафик).

И разбира се, ние ще продължаваме да разширяваме нашата основна cloud платформа (включително CDN и Storage) с функционалности, от които доставчиците на услуги и техните клиенти се нуждаят. Ние сме успешни, когато нашите клиенти са успешни и нашите клиенти са успешни, когато техните клиенти са щастливи!:)

Отговорихме ли с Дитлев на вашите въпроси в тази и предната публикация (Ditlev Bredahl: “добавихме много към новата OnApp v3.0, но да – SANity ми е фаворит! :)”)? А имате ли още въпроси? 🙂

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.
Уникално име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма?

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.