David Woroch за новите интернет предизвикателства и новите домейни!

С развитието на интернет в последните години виждаме няколко много показателни тенденции. Ерата на информацията и по-скоро вече на това хората да изказват мнението си и да говорят свободно е заразителна. Възможностите за развитие на онлайн бизнеса са на практика неограничени, стига да разбираме добре новите технологии и да ги използваме по най-добрия начин за собствения си бизнес. За нас от СуперХостинг.БГ е много важна цел да сме максимално полезни и да даваме най-добрите съвети за вас и успешното онлайн присъствие, както и сигурността на вашите приложения.

Част от екипа на OpenSRS и СуперХостинг.БГ на WHD.Global 2013

В тази статия ще ви покажем още една гледна точка на много интересен човек с поглед върху световните тенденции в развитието на Мрежата – какво ново предстои; как се предвижда справянето със СПАМ-а и другите некоректни практики, които също се развиват с разрастването на онлайн технологиите; какви са предизвикателствата пред интернет технологиите през следващите няколко години и други. С Дейв също си поговорихме и за новите gTLD, които в световен мащаб ще променят лицето на съвременния интернет. Кои са най-желаните 50 gTLD можете да видите на този адрес: The Top 50 New gTLDs, а какво сподели Дейв специално за нашия блог проследете в следващите редове:

Кой е David Woroch?
Dave Woroch, EVP, TucowsDavid Woroch, EVP, Tucows
Дейвид е с богат опит в сферата на технологиите. Преди Tucows, той е работил 13 години в най-различни области, включително продажби, маркетинг, финанси и стратегическо планиране в IBM, Канада. Дейвид се присъединява към Tucows (OpenSRS – европейският бранд) като Директор продажби през март 2000 г., назначен е за Вицепрезидент на продажбите през юни 2001 г., а през 2005 г. му е възложена и отговорността за Маркетинг отдела и става Вицепрезидент на продажбите и маркетинга. Дейвид притежава бакалавърска степен с отличие по Бизнес Администрация от Wilfrid Laurier University във Ватерло, Онтарио.
1. Дейв, можеш ли да разкажеш на нашите читатели и клиенти какви са основните предимства на OpenSRS?

Едно от нещата, което прави OpenSRS чудесен партньор е това, че улесняваме нашите клиенти като СуперХостинг.БГ да получат бърз достъп до стотици различни домейни от първо ниво (TLD), които ние поддържаме актуални и съвместими. Понякога това е сложно и трудно, тъй като всеки регистър е много уникален в изискванията си и начина на работа. От друга страна за нас е въпрос на гордост да създадем единна система за работа с различните регистри за нашите клиенти и така да ги улесним максимално.

OpenSRS е в бизнеса с домейни от самото начало, като много от същите инженери все още работят с нас и по нашата платформа. Този опит, който сме натрупали, влияе върху качеството и практиката, които получават нашите партньори от нас. Особено сме чувствителни и зачитаме отношенията на партньорите ни с техните клиенти. От друга страна, ние сме почти „невидими“ за крайния потребител.

В допълнение, разширихме нашата реселър платформа като включихме anti-malware инструменти и поддръжка на SSL сертификати и електронна поща на много конкурентни цени.

2. Какво могат да очакват партньорите на OpenSRS в следващите месеци и години?

Ние продължаваме да пускаме все повече национални домейни (ccTLD, country code Top-Level Domain), като през последната година добавихме над 150, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти. Също така автоматизирахме и оптимизирахме процеса на регистрация за някои от по-сложните ccTLD.

Може да очаквате OpenSRS да добави толкова от новите домейни от първо ниво (gTLD, generic Top-Level Domain), колкото ще са нужни на нашите партньори и техните клиенти. Цялостният процес на добавянето на новите gTLD ще бъде дълъг и сложен, но ние наблюдаваме и участваме в него отблизо, за да го направим колкото е възможно по-безболезнен за нашите клиенти. OpenSRS остава неутрален към новите gTLD, така че няма да ни видите да заемаме определена страна. Вместо това ние ще оставим на нашите партньори да избират тези нови домейни, които са най-подходящи за техните клиенти.

OpenSRS усилено работи за модернизиране и подобряване на контролния панел и потребителските интерфейси за крайни клиенти, които могат допълнително да се брандират. Както можете да си представите, разработването на потребителски интерфейси, които са ползваеми и достатъчно гъвкави, за да отговорят на изискванията на всички наши продукти, е доста голямо предизвикателство. 🙂

3. Каква е твоята визия за бъдещето на онлайн бизнеса от гледна точка на новите TLD? Как това ще се отрази на пазара на домейните?

Надяваме се и сме оптимисти за това как ще се отразят новите gTLD на пазара. Очевидно все още имаме много работа, за да утвърдим интернет да остане отворена и благоприятна среда за вида и размера на иновациите, на които сме свидетели през последните две десетилетия.

4. Какво мислиш за новите методи за верификация на контактните данни на домейните? Ще се отрази ли на пазара и ако да, как?

Към момента на вземане не интервюто все още нямаше официално предложение за промяна на методите за верификация на домейните в ICANN, но на 23 април излезе следната информация: New registrar deal to bring big changes to the domain name industry. Очаква се финално предложението да бъде одобрено от ICANN през юни тази година.

Тези методи са все още под формата на проекти, така че не можем да сме сигурни за обхвата на новите изисквания. В общи линии това ще е изискване към клиентите да се верифицират, че са „истински“ и ще се осъществява чрез имейл или SMS, като целта е да обезкуражат СПАМ-а и измамите. Процесът на верификация ще бъде еднократен и освен да създаде малко повече работа за нас и нашите партньори, не вярваме да има отрицателно въздействие върху пазара.

5. Според теб, кои са основните предизвикателства пред бъдещето на интернет през следващите няколко години – нови международни регламенти, SOPA, PIPA или нещо друго?

През следващите няколко години основно предизвикателство ще бъде поддържането на баланс между сигурност, поверителност и свободно достъпния интернет. За нас е важно да поддържаме и насърчаваме интернет да бъде свободно, достъпно и благоприятно място за развитие на иновациите и комуникациите, като също работим усилено в посока повишаване на сигурността и осигуряване на security решения за нашите партньори.

А според вас кои са основните предизвикателства пред бъдещето на интернет през следващите няколко години?

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments