Професионални пощи за Вашия бизнес: Как и защо?

Знаете ли, че едни от най-честите запитвания, които получаваме от нашите клиенти, са свързани със създаването на имейл акаунт към ваш домейн и настройките му?

Eлектронната поща не само е един от най-старите методи за онлайн комуникация, но той и до днес си остава най-използвания канал, който продължава да се развива. Имейлът е много популярен начин за промотиране на вашия бизнес и най-разпространената възможност вашите клиенти и партньори да се свържат с вас или просто да обменяте информация.

Хостинг услугата предлага възможност да създадете имейл към вашия домейн. Например ако домейнът ви е mysupersite.com, то вие можете да си направите имейл moetoime@mysupersite.com.

Но защо да си направя имейл към мой домейн?

  • С него клиентите ще ви намират лесно и ще се свързват с вас в удобно за тях време.
  • Ще имате достъп до пощата си навсякъде, по всяко време и от всякакво устройство.
  • Освен през уеб браузър, пощата може да се използва през имейл клиент (десктоп или смартфон).
  • Името на сайта (бизнеса ви), участващо в името на имейл адреса, вдъхва доверие у клиентите ви, партньорите ви и всички, с които си комуникирате по имейл.
  • Имейл адресът е разпознаваем и запомнящ се, заради отличителното име на вашия сайт.
  • Вие имате пълен контрол над имейл услугата – определяте дисковото пространство, активирате защитни механизми против SPAM, добавяте автоматични отговори, създавате имейл пренасочвания и други.
  • Свободата да създавате много имейл адреси, които ще имат едно и също окончание – името на вашия сайт.

Затова решихме и да ви разкажем от първо лице как да създадете имейл акаунт към ваш домейн на вашия хостинг и как да го проверявате през различни устройства.

Тема 1: Как да създам имейл акаунт?

Ако ползвате услугите, предоставяни от СуперХостинг.БГ, създаването на имейл акаунти (пощенски кутии) става само с няколко клика на мишката, през клиентския Ви профил.

Имейл акаунти може да се създават и през контролния панел за управление на хостинг акаунта cPanel.

Иван ще ви покаже как да си направите имейл само за минутка през cPanel.

Тема 2: Как да променя паролата на моя имейл?

Вече имате имейл, но сте забравили годишнината, която сложихте за парола? Или просто искате да сложите по-сигурна парола? Лесно е! Паролата за имейл акаунта може да се промени клиентския Ви профил, през контролния панел cPanel » Имейл акаунти или през уебмейл.

Иван ще ви разкаже и за това.

Тема 3: Как да проверя пощата си през уеб браузър?

Проверката на пощата, създадена към вашия домейн, не е нищо по-сложно от стандартните имейл услуги.

Можете лесно да проверите пощата си през браузъра, който използвате, с помощта на WebMail. По този начин не е нужно да влизате в контролния панел cPanel или да използвате имейл клиент.

Научете как от Бела.

Тема 4: Как да настроя пощата си в имейл клиента Outlook 2016?

Можете да проверявате пощата си и през имейл клиента, който използвате на вашия компютър.

Ако искате да използвате Microsoft Outlook задължително чуйте Габи и научете как да настроите имейла си в няколко лесни стъпки.

Тема 5: Как да настроите пощата си на e-mail клиент Mozilla Thunderbird?

Един от най-разпространените имейл клиенти, които се ползват, е именно Mozilla Thunderbird.

Ако сте от потребителите, които предпочитат точно него, Станимир е подготвил това видео за вас. Настройките там също стават много лесно.

Тема 6: Как да настроя пощата си на имейл клиент Mac Mail?

Използвате Apple Mac устройство? Mac Mail е друг имейл клиент, на който може да настроите вашата поща.

Стъпките за настройка там са подобни на другите имейл клиенти и е също толкова удобно да проверявате пощата си там. Ако се чудите как, то Бела ще ви насочи.

Тема 7: Как да настроя моя имайл на iPhone?

Много клиенти, които използват iPhone, срещат трудност в настройките на техния имейл на телефона им.

Това обаче не е никак сложна процедура, стига да чуете съветите на Станимир.

Ако все още не сте създали имейл към ваш домейн, не чакайте повече! Позвoлете на вашите клиенти да се свързват бързо и лесно с вас с уникалното име на вашия сайт. Това вдъхва и по-голямо доверие у всички, които смятат да ви пишат, а и ще имате достъп до пощата си навсякъде и по всяко време. Вече научихте как, нали?

Видеата може да намерите и в нашия YouTube канал. Съветваме ви да се абонирате, защото изненадите там тепърва предстоят!
Данилина Яркова
Данилина Яркова
Дани е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в непрестанния хъс да научава нови неща и да ги прилага. За нея няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Смята, че и най-сложният въпрос има своя лесен отговор и винаги е готова да помогне.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

6 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин [Аудио]

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.