Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Професионални пощи за Вашия бизнес: Как и защо?

Знаете ли, че едни от най-честите запитвания, които получаваме от нашите клиенти, са свързани със създаването и настройките на имейл акаунт към ваш домейн?

Eлектронната поща не само е един от най-старите методи за онлайн комуникация, но той и до днес си остава най-използвания канал, който продължава да се развива. Имейлът е много популярен начин за промотиране на вашия бизнес и най-разпространената възможност вашите клиенти и партньори да се свържат с вас или просто да обменяте информация.

Хостинг услугата предлага възможност да създадете имейл към вашия домейн. Например ако домейнът ви е mysupersite.com, то вие можете да си направите имейл moetoime@mysupersite.com.

Но защо да си направя имейл към мой домейн?
  • С него клиентите ще ви намират лесно и ще се свързват с вас в удобно за тях време.
  • Ще имате достъп до пощата си навсякъде, по всяко време и от всякакво устройство.
  • Освен през уеб браузър, пощата може да се използва през имейл клиент (десктоп или смартфон).
  • Името на сайта (бизнеса ви), участващо в името на имейл адреса, вдъхва доверие у клиентите ви, партньорите ви и всички, с които си комуникирате по имейл.
  • Имейл адресът е разпознаваем и запомнящ се, заради отличителното име на вашия сайт.
  • Вие имате пълен контрол над имейл услугата - определяте дисковото пространство, активирате защитни механизми против SPAM, добавяте автоматични отговори, създавате имейл пренасочвания и други.
  • Свободата да създавате много имейл адреси, които ще имат едно и също окончание - името на вашия сайт.

Затова решихме и да ви разкажем от първо лице как да създадете имейл акаунт към ваш домейн на вашия хостинг и как да го проверявате през различни устройства.

Тема 1: Как да създам имейл акаунт?

Ако ползвате услугите, предоставяни от СуперХостинг.БГ, създаването на имейл акаунти (пощенски кутии) става само с няколко клика на мишката, през контролния панел за управление на хостинг акаунта cPanel.

Иван ще ви покаже как да си направите имейл само за минутка.

 

Тема 2: Как да променя паролата на моя имейл?

Вече имате имейл, но сте забравили годишнината, която сложихте за парола? Или просто искате да сложите по-сигурна парола? Лесно е! Паролата за имейл акаунт може да се промени или през контролния панел cPanel -> Имейл акаунти или през уебмейл.

Иван ще ви разкаже и за това.

 

Тема 3: Как да проверя пощата си през уеб браузър?

Проверката на пощата, създадена към вашия домейн, не е нищо по-сложно от стандартните имейл услуги. Можете лесно да проверите пощата си през браузъра, който използвате, с помощта на WebMail. По този начин не е нужно да влизате в контролния панел cPanel или да използвате имейл клиент.

Научете как от Бела.

 

Тема 4: Как да настроя пощата си на e-mail клиент Microsoft Outlook?

Можете да проверявате пощата си и през имейл клиента, който използвате на вашия компютър.

Ако искате да използвате Microsoft Outlook задължително чуйте Габи и научете как да настроите имейла си в няколко лесни стъпки.

 

Тема 5: Как да настроите пощата си на e-mail клиент Mozilla Thunderbird?

Един от най-разпространените имейл клиенти, които се ползват, е именно Mozilla Thunderbird.

Ако сте от потребителите, които предпочитат точно него, Станимир е подготвил това видео за вас. Настройките там също стават много лесно.

Тема 6: Как да настроя пощата си на e-mail клиент Mac Mail?

Използвате Apple Mac устройство? Mac Mail е друг имейл клиент, на който може да настроите вашата поща.

Стъпките за настройка там са подобни на другите имейл клиенти и е също толкова удобно да проверявате пощата си там. Ако се чудите как, то Бела ще ви насочи.

Тема 7: Как да настроя моя e-mail на iPhone?

Много клиенти, които използват iPhone, срещат трудност в настройките на техния имейл на телефона им.

Това обаче не е никак сложна процедура, стига да чуете съветите на Станимир.

 

Ако все още не сте създали имейл към ваш домейн, не чакайте повече! Позвoлете на вашите клиенти да се свързват бързо и лесно с вас с уникалното име на вашия сайт. Това вдъхва и по-голямо доверие у всички, които смятат да ви пишат, а и ще имате достъп до пощата си навсякъде и по всяко време. Вече научихте как, нали?

Видеата може да намерите и в нашия YouTube канал. Съветваме ви да се абонирате, защото изненадите там тепърва предстоят!

Маркетинг Специалист

Дани е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в непрестанния хъс да научава нови неща и да ги прилага. За нея няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Смята, че и най-сложният въпрос има своя лесен отговор и винаги е готова да помогне.

500px270px
SuperHosting.BG

6
Оставете коментар

avatar
2 дискусии
4 отговори към коментарите
0 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
Николай
Гост

Здравейте, приятели!

Бихте ли споделили и видеото, в което обяснявате как се свързва имейл акаунт за получаване и изпращане през Gmail.com?

Благодаря за помощта. 🙂

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте, За момента нямаме помощно видео за настройка на мейл в gmail.com, но помощната статия се очаква съвсем скоро. До тогава, ето нужните настройки в мейл акаунта ви в gmail.com, така че да го използвате като имейл клиент и да изпращате/получавате писма за друг имейл адрес. Данни за достъп до имейл акаунта, през външно приложение като Gmail, ще намерите в cPanel » Имейл акаунти. Вдясно от имейл акаунта избирате Конфигуриране на мейл клиент (раздел Mail Client Manual Settings). Основните данни, които ще са ви необходими за въвеждане в Gmail са:… още »

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте, Николай,

Повече информация и инструкции за това, как се свързва имейл акаунт през gmail.com, може да откриете в нашата статия, която вече е налична в помощната ни страница -
Настройка в Gmail за получаване и изпращане на писма с друг имейл адрес: https://help.superhosting.bg/add-a-mail-account-in-gmail.html .

Поздрави,
Дани

Николай
Гост

Благодаря за бързия отговор, Дани.
Точно тези инструкции ни трябваха. 😉

Silviya
Гост
Silviya

Здравейте,

Папка Изпратени съобщения не се синхронизира в Microsoft Outlook 2010 и в email приложението за Android. Получава се само при Mozilla Thunderbird.

Бихте ли ми обяснили каква е грешката и как да я поправя? Благодаря предварително! 🙂

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте, Силвия Проверете следната настройка в Outlook. Отворете File -> Account Settings-> Account Settings…, кликнете два пъти на IMAP акаунта, след това изберете More options.... В таб Advanced погледнете опцията Root folder path, попълнете думата INBOX и запишете промените. Ако след това отново забележите същия проблем със синхронизирането, може да е нужно да се абонирате за папка Sent от всички устройства, които използвате за Вашия имейл акаунт. За имейл клиента Microsoft Outlook се уверете, че акаунтът е настроен да ползва IMAP протокол. Вижте помощна информация за настройката: https://help.superhosting.bg/ms-outlook-2010-2013-setup-email.html След това… още »

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other