Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

Остани си вкъщи.
Този призив чуваме все по-често през последните дни. Оставайки у дома, много повече обръщаме поглед към онлайн пространството. За търсене на информация, за бизнес, обучение, развлечение и още.

Това обаче оказва влияние и върху бизнесите. При много от тях възникна нуждата да пренесат дейността си онлайн или да допълнят бизнеса си с дигитални активности в този период. Събудиха се и идеи за нови ниши, в които да се преориентираме.
Затова споделихме и някои идеи как да реализирате това в статията Бизнесът днес: Как да се адаптираме онлайн?

Оставайки у дома, имаме възможност да помислим как да развиваме себе си и потенциала си.
Задаваме си въпроси от типа:

Какво да правя?
Как да оптимизирам времето си и да започна да печеля от това?
Има ли начин да продължа да развивам бизнеса си, докато си стоя вкъщи?
А доколко успешно ще бъде подобно начинание?

Все въпроси, чиито отговори водят към едно и също решение – изграждането на собствен сайт.

Как да се случи това обаче?

С това дойде моментът и на практическите съвети как да пренесете бизнеса си от офлайн към онлайн със собствен сайт.

Тази статия е за всички Вас, които:

 • имате студио за красота;
 • предлагате маркетингови, финансови, правни, бизнес и други консултации;
 • изготвяте хранителни режими, фитнес програми, персонални терапии;
 • приготвяте кулинарни шедьоври;
 • правите ремонт на всякакви устройства, уреди и техника;
 • създавате ръчно изработени изделия и сувенири;
 • предлагате шивашки услуги;
 • организирате събития, детски партита, демонстрации, семинари, срещи и още;
 • имате фирма за почистване на дома и офиса;
 • развивате дейността си в транспортния сектор;
 • отдавате имот под наем като къща за гости, вила, бунгало, семеен хотел, комплекс и др.
 • грижите се за красотата на растенията или разхождате домашни любимци и още, и още.

Бърз начин да пренесем бизнеса си онлайн със собствен сайт

Днес е точно толкова лесно сами да си направим сайт, колкото и играта „Не се сърди, човече”.
Защото има платформи като Сайт билдър.

Дори не са нужни инструкции, защото стъпките са съвсем простички:

 • Тествате безплатно.
 • Въвеждате имейл.
 • Добавяте име.
 • Избирате шаблон и… Готово!

Нищо сложно, нали?

Създаването на сайт в наши дни е съвсем лесен и интуитивен процес именно заради услуга като Сайт билдър.
Тя е комплексно решение, което:

 • включва хостинг;
 • красиви дизайнерски шаблони;
 • Drag & drop редактор;
 • безплатен SSL сертификат;
 • полезни интеграции;
 • професионални пощи;
 • важни функционалности;
 • консултация със специалист и още.

Освен всичко останало тя спестява ценно време за разработка и излишна комуникация с програмист/разработчик. И как да бъде другояче, когато платформата си има всичко необходимо за всеки стартиращ онлайн проект?!

Разберете колко лесно можете да стартирате напълно сами дигиталното си присъствие чрез сайт с помощта на Сайт билдър и съветите на СуперЕкипа:

Изграждане на пълноценно присъствие в уеб

В статията Бизнесът днес: Как да се адаптираме онлайн? Ви споделихме няколко идеи, с които да трансформирате офлайн присъствието си в онлайн. Доказахме Ви, че когато има желание, има и начин!
Повече за начините ще Ви разкажем в следващите редове.

Възползвайте се от пълния капацитет на Сайт билдър и разгърнете потенциала на идеята си с различни интерактивни варианти като:

Подкасти

Създавайте съдържание, което вълнува! За целта ангажирайте различни човешки сетива. Не разчитайте единствено на зрението чрез четене. Така информацията ще бъде по-лесно възприемана от посетителите на Вашия сайт.

Направете аудио записи, аудио обръщения или цели аудио книги. Така ще провокирате още повече интереса на аудиторията към дейността на Вашия бизнес и ще се откроите с модерно решение, касаещо услугите Ви. Подкастите набират все по-широка популярност сред онлайн общността и спестяват много от времето за четене. Замислете се!

За щастие, Сайт билдър Ви дава възможност да добавите в сайта си всякакъв запис с помощта на интеграцията със SoundCloud. Научете как да вмъкнете аудио файл на сайта си в помощната ни статия.

Видео уроци

Още един начин да скъсите дистанцията с всички, които вече Ви познават. Видеата са отлична алтернатива и да се представите пред потенциалните си клиенти в момент, когато нямате възможност за срещи на живо.

Сайт билдър разполага с необходимия инструмент да отправите важно и полезно видео послание, да изнесете дигитална лекция или да покажете талантите си. За целта добавете визуалния файл, който се намира локално на Вашия компютър или на друг външен носител, от секция Елементи в редактора на Сайт билдър.

Имате още две опции за добавяне на видео съдържание – чрез вече качени файлове в YouTube или Vimeo.

Подробности ще откриете в помощната ни статия.

Уебинари

При добра подготовка, уебинарът Ви дава чудесно предимство. Информирайте посетителите на сайта си, че планирате такава активност. Така подобрявате връзката си с тях, защото им давате полезна стойност чрез виртуална дискусия.

Осъществяването на уебинар най-бързо и лесно може да се случи по следния начин:

 • Обявете ден и час на събитието, както и подробна информация за темите, участниците и целта на уебинара с помощта на интересен банер в сайта си, пост в социалните мрежи и/или в бюлетин.
 • Добавете форма за регистрация.
 • На посочената от посетителите електронна поща изпратете линк, водещ към дестинацията, на която ще се проведе уеб срещата.

Останалото зависи от Вас. Сами определяте условията за участие в дискусията, избирате начина на провеждане на уебинара, гостите, които да поканите, както и останалите детайли. Важно е да го планирате правилно.

Видеа на живо

Възползвайте се от всяка възможност да сте близо до всички, които са лоялни към Вас и Ви имат доверие. Спомнете си, че комуникацията с клиентите Ви е най-ценният актив. Тя е гарант за поддържането на стабилни взаимоотношения в дългосрочен план.

Затова предоставяйте полезно съдържание в реално време. Така посетителите на сайта Ви ще усетят, че сте искрени и открити с тях, защото видео посланията Ви няма да са предварително режисирани или напудрени.

Обявете в сайта си, че подготвяте live изненада. Поканете потребителите да се присъединят чрез линк към избраната от Вас платформа за жива връзка.

Блог публикации

Те са най-категоричният индикатор, че поддържате сайта си up-to-date. Когато посетителите на сайта Ви виждат, че относително често качвате ново съдържание, това им вдъхва надеждност и сигурност във Вашия бизнес. Съдържанието, разбира се, е необходимо да носи добавена стойност и полза.

Сайт билдър разполага с отделна блог секция в таблото за управление на сайта. Там лесно ще създадете нови статии с полезни съвети, новини и истории на всякакви теми.

Блог страницата в сайта Ви е още едно средство за популяризиране на услугите Ви и за привличане на нови посетители на сайта.

В помощната ни страница ще намерите детайлна информация как да добавите публикации в блога на сайта си.

Имейл маркетинг (бюлетини)

Възможно ли е да привлечем нови клиенти, докато си стоим у дома? И как?
Разбира се, че е. С подкрепата на имейл маркетинга.

Носи висока стойност на потребителите и помага в наклоняването на везните при покупка.
MailChimp е само една от възможностите, с които да разпространявате важни новини по имейл към посетителите на Вашия сайт.

Дръжте в течение клиентите си, които се интересуват от случващото се във Вашия бизнес, като им изпращате бюлетини. Включвайте само полезна информация. Така ще задържите голяма част от абонатите си.

Дигитални реклами

Рекламите в мрежи като Google и Facebook са сериозно предимство, когато се стремите към успешен бизнес. Не е нужно да инвестирате голям бюджет, за да ги стартирате. Важно е до каква аудитория ще ги адресирате и на коя дестинация ще я заведете. Когато имате собствен сайт, не е нужно да търсите отговор на втория въпрос. Остава да помислите единствено върху посланията, с които да достигнете от Вашата таргет група.

За да Ви улесни максимално в тази задача, Сайт билдър разполага с подходящо решение, а именно интеграция на Facebook Pixel. С него ще следите представянето на рекламните си кампании, ще създавате аудитории от посетителите на сайта Ви и ще можете да ги ретаргетирате с подходящо съдържание.

Имайте предвид и инструмента, с който следите представянето на Вашия сайт – Google Analytics. С него получавате обратна връзка и нужните статистики за подобряване на маркетинговата Ви стратегия. С платформата на Сайт билдър добавянето на сайта Ви в Google Analytics е лесно.

Обслужване по чат, имейл, телефон

Към момента това е най-безопасната и бърза връзка с Вашите клиенти. Дайте им навременно решение на техните казуси! Покажете им, че сте на един клик или обаждане разстояние.

За щастие, Сайт билдър разполага с необходимите инструменти за това и Ви предоставя редица варианти за избор – Facebook Messenger, Zendesk, Jivochat, LiveAgent и Intercom.
Добавете на сайта си и телефон за връзка. С платформата имате възможност да направите номера в сайта си кликаем, за да могат клиентите Ви да се свързват бързо и лесно с Вас.


Чувствате ли се по-уверени с представените идеи?
Към този момент сайтът е достъпно решение, за да адаптирате бизнеса си към настоящата ситуация.

Останалото е във Вашите ръце. Знаем, че задачата не е лесна, но затова ние сме тук. Ако имате въпроси или се нуждаете от съдействие, може да се свържете с нас по чат, телефон и имейл.
Винаги сме готови да Ви помогнем да пренесете бизнеса си онлайн!

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Интернет: 3-те най-популярни мита

Интернет: 3-те най-популярни мита за глобалната мрежа [Аудио]

1
Какво е интернет и какво уеб? Дали интернет е собственост на някого? И дали интернет е еднакъв за всички хора? Вижте трите най-популярни мита за интернет!
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)?

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.