След StartUP 2010 – впечатления и отзиви

След StartUP 2010 – впечатления и отзиви

За мечтите, добрите идеи, развитието на успешен бизнес и още много други теми, свързани с предприемачеството, имахме възможност да поговорим на 16 и 17 октомври по време на StartUP конференцията 2010. Макар и с малко забавяне, не можем да пропуснем да ви разкажем за това събитие, защото то бе една много приятна и мотивираща конференция не само за екипа на СуперХостинг.БГ, но и за повече от 300 участници и 1000 зрители, които наблюдаваха случващото се онлайн. В рамките на тези два дни за нас бе удоволствие да се потопим в предприемаческия свят, да се видим с много интересни и приятни хора, да обменим идеи, впечатления и контакти. Освен че се заразихме с голяма доза позитивизъм, успешно си припомнихме нашия старт преди 5 години и всички интересни случки след това.

Организацията на самото мероприятие бе на високо ниво, а самото събитие протече много добре. Свежият екип от Фондация Start Up се бе постарал да осигури всички удобства за участниците – от био храни и напитки до интересни игри и предизвикателства, които да насърчат присъстващите да разменят контакти. Това несъмнено създаде приятна атмосфера и разчупи познатите до сега формати. Освен присъстващите на конференцията, в предприемаческата тема се потопиха и множество зрители чрез излъчването на живо благодарение на streamer.bg. Несъмнено зрителите останаха доволни, че бяха част от конференция през цялото време, а организаторите и ние от своя страна бяхме радостни, че предприемаческия дух се разпространи отвъд пределите на зала София в сградата на Интерпред. Интересно попълнени към програмата на конференцията тази година бяха и представянията на идеи в края на първия ден. В т.н. „elevator pitch“ имаше 6 участника, които представиха своите бизнес идеи пред жури, част от което имахме удоволствие да бъдем и ние.

Елеонора Чепишева по време на своето представяне в Elevator pitch
Елеонора Чепишева по време на своето представяне в Elevator pitch с проекта си за нестандартни уроци по английски език
Тримата победители - 1-во място Genergy, 2-ро място MyTeam.bg, 3-то място Елеонора от Uroche.com
Тримата победители – 1-во място Genergy, 2-ро място MyTeam.bg, 3-то място Елеонора от Uroche.com

Поради работните ни ангажименти в рамките на самата конференция, не успяхме да присъстваме на всички лекции. Сред лекторите, които видяхме и ни направиха добро впечатление обаче, бяха Атанас Юруков (Favit), Ивайло Ленков (NetClime), Георги Къдрев и Христо Георгиев (StockPodium), Атанас Паскалев (Bulgaria Inside), Йордан Жечев (DDB) и Ивайло Пенчев (Walltopia). Основно презентаторите следваха идеята да мотивират и насърчат предприемачите. Те споделиха с участниците своите спънки, провали и големи постижения и дадоха ценни насоки за създаване на успешен екип и намиране на източниците за финансиране.

Публиката в захлас слуша лециите от StartUP 2010
Публиката в захлас слуша лекциите от StartUP 2010
Екипът, който организира успешно цялото събитие
Екипът, който организира успешно цялото събитие

Като основно послание в презентацията на Атанас Юруков например бе заложена идеята, че провала е това, което ни дава опит и от което не трябва да се страхуваме. Така заедно с споделените лични провали и неуспехи, той сподели с публиката своята теза, че ако не се провалят или никога не сте се проваляли, то не правят нещо ново и различно. Атанас Паскалев от своя страна доста искрено и отворено също разказа за своя дългогодишен опит. В шеговит стил той обрисува развитието му като предприемач, започвайки още от ранните му години чак до проектите му към днешна дата и успешно спечели симпатиите на публиката.

През втория ден на конференцията лекциите също бяха много интересни и мотивиращи. За предприемачеството и мечтаенето говори Ивайло Пенчев от Walltopia, който доста успешно завладя публиката с откровеното си отношение. В рамките на презентацията си, той назова 16 съвета, който препоръча на присъстващите предприемачи да следват в своя път към осъществяването на мечтите си. Лекторът наблегна на това, че смисълът на предприемачеството е да променя светa и да го прави такъв, какъвто желае да бъде.

Споделените ценни съвети и мотивиращи послания от StratUP 2010 трудно могат да бъдат предадени. За да усетите духа на цялата конференция, може да изгледате някоя интересна за вас лекция. Всички лекции са достъпни на сайта на събитието, а с коментарите от участниците може да се запознаете в twitter с hashtag #startup2010.

Други интересни коментара за StartUP конференцията:

– Start up България – или как да почнеш собствен бизнес – Част първа, Част втора – https://twitter.com/zzdravkov
– StartUP 2010 остави своята следа – Нора Цонева

Използваният снимков материал е взет от страницата на StartUP конференцията във Facebook.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт [Аудио]

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт [Аудио]

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.
11 мита за онлайн присъствието

11 мита за онлайн присъствието [Аудио]

2
Темата е: онлайн присъствие - от изграждането на сайт до неговото развитие и следователно развитието на Вашия бизнес. Разберете кой е първият мит за разбиване!