Блог на SuperHosting.BG

3апр/12

Спечелете безплатен пропуск за WordPress Basics! Собствен сайт – лесно и достъпно за 1 ден!

WordPress Basics - обучение за стартиращи предприемачиИскате ли да се научите как за един ден се прави блог, базов фирмен сайт или уеб медия с платформата WordPress? Като партньор, нашата хостинг компания СуперХостинг.БГ дава възможност на двама от вас да спечелят безплатен пропуск за обучението WordPress Basics за стартиращи предприемачи. Организатори на събитието са сайтът за стартиращи предприемачи - NewBusiness.bg и фирмата за разработка и поддръжка на WordPress проекти - DevriX. Обучението ще се проведе на 7 април 2012 г. (тази събота) в Зала 73, София, ул. "Княз Борис 1" No.73.

И все пак - какво е WordPress?

WordPress е мощна безплатна платформа, която ви позволява да създадете собствен сайт лесно и бързо, без да сте уеб специалист. Системата се инсталира за броени минути в хостинг акаунта и разполага с огромно разнообразие от функционални плъгини, както и различни платени или безплатни дизайни. А най-голямото предимство на WordPress е общността от хиляди разработчици по целия свят, които подкрепят развитието на тази платформа.

Кой е лекторът?

Марио Пешев е дългогодишен ИТ специалист. Той е преподавател в сферата на програмирането с десетки успешни проекти, както и стотици преподавателски часове, включително и в централанта на CERN в Женева. Марио е собственик на Devrix.com и е сред българските специалисти, които познават най-добре платформата WordPress. Той участва и в екипа на WordPress.org за одобряване на темите за платформата.

Защо СуперХостинг.БГ подкрепя обучението?

Причината да сме партньор на събитието е, че сме убедени в голямата добавена стойност на подобни системи! Те дават достъпна възможност за появата на много нови онлайн проекти – от блогове и лични страници, през сайтове на стартиращи, малки и средни фирми, до сериозни корпоративни, развлекателни или медийни проекти.

Как можете да спечелите безплатен пропуск за обучението?

Напишете коментар под този постинг до обяд на 05-ти април (този четвъртък) с вашето мнение за:'Предимствата на WordPress и защо бихте използвали тази платформа за вашия сайт?'

Както вече стана традиционно за нашия блог, ще проведем томбола, която ще определи двамата победители сред участниците.Те ще получат абсолютно безплатно пропуск за обучението. Кои ще са печелившите – обещаваме да обявим още в петък на обяд! :)

Ще ви помолим да посочите вашите имена и актуален e-mail във формата за коментари, за да може да се свържем с вас.

Повече информация за самото събитие можете да намерите на следния адрес:
http://newbusiness.bg/pages/view/training

Информация за печелившите, както и още много полезни и актуални теми за вашия Интернет бизнес, можете да получите като се абонирате за нашия блог, посещавате нашите фен страници във Facebook и Google + или ни следите в Twitter.

Коментари (38) Връзки за обратно следене (0)
 1. 1

  Предимствата са огромни. Най-малко постоянния update на системата. И ние гордо ползваме WordPress за наши малки и големи проекти, вече!

 2. 2
  Милена Радева казва:

  Защото с най-малки услия искам да постигам на-добри резултати:-)

  • 2.1
   Милена Радева казва:

   .. и защото ще го приема като подарък за рожденния си ден :-)))

 3. 3

  Здравейте! WordPress за мен е една от най-добрите платформи за направата на уеб сайт. Защо?
  1) Страшно гъвкава е – особено за уебдизайн, а и е написана на един от най-разпространените езици – PHP, което дава възможност и за доразработката на някои плъгини, дори и за доразработка на готов дизайн (тема)
  2) има много добавки, плъгини, уиджети, които разширяват обхвата на функциите на платформата
  3) може да се инсталира админ панел на бг език – лесен, удобен, user friendly и за мен, и за клиента, които си е поръчал сайт.
  4) лесна за инсталиране и администриране – нужен е хостинг, домейн и 10 мин за самия WP
  5) има страшно много и различни готови дизайни, прекрасни дизайни, функционални, които по нищо не отстъпват на дизайни, писани на други езици и custom направени. Готови за инсталирване за 5 мин
  6) Изключително улеснява SEO-то на уеб сайта! Има много плъгини за onsite оптимизация, за направата на user friendly url-та и всичко необходимо за една качествена оптимизация!
  7) Платформата улеснява “социализацията” на уеб сайта – т.е. лесно се “слагат” бутони за споделяне за всички Социални мрежи, Facebook Коментари, like бутони и мн.др.
  8) лесна интеграция с Google Analytics и други инструменти за следене на трафика, посещаемост и др. показатели, с които измерваме работата на сайта.
  9) Платформата е безплатна!
  10) не е нужно да си невероятен уеб мастър, за да си направиш уеб сайт на WP и той да е качествен, да ти върши работа много добре, за да може представянето на теб или компанията ти онлайн да е на ниво!

  Моите сайтове са на WordPress – и корпоративния сайт, и корпоративния блог, и личния ми блог. Препоръчвам го и на клиенти, които нямат голям бюджет за своето онлайн присъствие, а е изключително важно те да са онлайн.
  Просто не се колебайте – изберете платформата на WordPress – лесно, бързо, удобно, улеснява работата ти всеки ден!

 4. 4

  Платформата е достатъчно стабилна и сигурна, има голям набор от готови теми и огромен набор от вече разработени добавки намаляващи нуждата от писане на код до минимум :)

 5. 5

  Да, наистина една достъпна платформа с големи възможности. Засушава си да се разучи от повече хора!

 6. 6
  Миглена казва:

  Използваме с колеги WordPress платформа от близо година и според нас основните й предимства са многофункционалността и лесното боравене с различните параметри. С интерес следим нововъведенията и ще се радваме да продължим да ползваме тази платформа и за бъдещи проекти, защото търсим винаги най-доброто и актуалното.WordPress спечели и подържа нашето доверие ! Пожелаваме успех!

 7. 7

  С две думи – SEO friendly. Не желая да участвам в томболата.

 8. 8

  Супер подходящ за блог на стартъп, но не толкова за основен сайт. Предимствата на WP са много – лесен за използване, възможност бързо и лесно да се променя дизайна, добри възможности за SEO

 9. 9

  Добра платформа, добри възможности, красиви теми и лесно управление! Според мен това е описанието на WordPress 😉

 10. 10

  Предимствата на WP безспорно са много, но на първо място бих си позволил да изтъкна, лесната функционалност при създаване и разработка на страница, качество значително отличаващо го от конкурентите. Богат избора от много templatе-и и най-важното възможност да бъдеш видян лесно от много хора! Let`s say yess to WordPress! ;))

 11. 11
  Христо Георгиев казва:

  Ползваме го от 2003 г – много проекти. Бърза инсталация. лесен за използване. SEO friendly. възможности за дизайн. много функционалности. Има и някои недостатъци, което го прави подходящ за малки проекти, но не и за проекти с много посещения

 12. 12

  Откакто съм на Уърдпрес, не се нуждая от програмисти и дизайнери :-)

 13. 13
  Венера казва:

  Доказано работеща платформа,с която бързо и сравнително лесно се стига до резултат.

 14. 14
  Vanina казва:

  Според мен най-големият плюс на WP като платформа за бизнес сайтове е, че сновната инсталация е изключително проста, но може да се customize-ва спрямо специфични нужди.

 15. 15

  Предимствата при използването на тази CMS система са меко казани много. От нови разработки и плъгини, до security update-ти, тази платформа дава всичко, за което един начинаещ webmaster би могъл да мечтае. Не знам бизнес, който да не се е допрял до услугите на тази система. Или ако има, то те се броят на пръсти. Семинарът ще е не само интересен, но и ще засяга интересите на много голям брой хора.

 16. 16
  Ани казва:

  WordPress дава възможност на начинаещи ентусиасти като мен да правят сайтове, има много полезни плъгини, които се инсталират лесно и постоянно се разработват нови такива предвид оупън сорс платформата. WordPress е гъвкава система, за която има много професионални теми и не е нужно да си дизайнер, за да поддържаш хубав сайт. За системата има и много полезни ресурси и това позволява човек не само да я усвои по-бързо /основите й/, но и да чете постоянно новостите около нея.

 17. 17
  Дилян казва:

  И аз от няколко години ползвам WP, като основен CMS.

 18. 18
  Валентин казва:

  WordPress е най-добрата платформа за личен уеб сайт!

 19. 19

  Защото Google обича блогове/сайтове под WordPress! 😛

 20. 20
  Stefan Dimitrov казва:

  ползват тази платформа за няколко блога, защото е лесна за изграждане и поддръжка, също так се оптимизира бързо, но ще ми бъде интересно да науча повече.

 21. 21
  Стоян Михлюзов казва:

  WordPress е един от първите продукти който съм използвал в моя web стаж и първото което ме заинтригува е ,че може да търсиш и update от самия Admin Panel , има десетки плугини и приложения, но е необходимо да имаш изработен template, за нещо по професионално !

 22. 22
  Iliyana Garcheva казва:

  WP – лесно и бързо, но много сензитивно към всички промени, новости, инструменти за анализ, методи за социализация и SEO:)

 23. 23
  Чавдар казва:

  Хабер си нямам от WordPress, но имам огромно желание да се запознаем. :))

 24. 24

  ‘Предимствата на WordPress и защо бихте използвали тази платформа за вашия сайт?’

  Първото нещо е че с малко може да се направи много с Word Press!
  Word Press-чо е адски интуитивен за работа
  Има готова инсталация на голям брой езици и покрива нуждите на буквално на целия свят
  Вече има възможност чрез една инсталация да се направят наколко блога
  Оргомен брой безплатни плъгини и допълнения към тях
  Word Press е ИнструментЪТ с главно И чрез който можете да си вадите хляба с много и най-разнообразни услуги
  Има много най-различни безплатни теми и такива на разумна цена с много възможности!
  Използвам Word Press-чо защото се хоства правилно на правилния хостинг у нас – СУПЕРХОСТИНГ!
  И още много предимства – колкото звездите на небето! А те са мноогоооо!

  Това са накратко няколко основни момента ;).

 25. 25

  WordPress е гъвкав, лесен за използване, с чудесна и активна, подкрепяща общност и страхотен екип от разработчици, които се стремят с всяко обновяване да допринесат за още по-удобното създаване на съдържания в уеб.

 26. 26

  От много време се занимавам с CMS System . WordPress е една от системите фавотите при моята работа.

 27. 27
  Звездомир Андронов казва:

  WordPress е може би най-удобната и подходяща платформа за начинаещи уебмастъри, да започнат своята дейност. Хилядите готови теми и изобилието от най-различни плъгини и приложения помагат дори и на най-големият аматьор с малко фантазия и желание да направи професионално изглеждащ сайт.

 28. 28
  Бойко казва:

  Предимства – бърз, лек и удобен за работа, възможност за много “къстъмизация” и леса СЕО оптимизация. Бих го използвал защото има много предимства :)

 29. 29

  Предимствата на WordPress и защо бихте използвали тази платформа за вашия сайт?
  – Лесна инсталация;
  – Има добавки(plugins) за почти всички бизнес логики;
  – Лесен за работа;
  – Интуитивни потребителски интерфейси;
  – Лесно обновяване;
  – Нива на достъп;
  – Тонове от настройки;
  – Многобройни безплатни теми/шаблони/визии;
  – Може да се работи и програмират добавки без да се налага да се ползва FTP/cPanel и какъвто и да е било друг достъп до хостинга;
  – Невероятно гъвкав;
  – ВСИЧКО Е БЕЗПЛАТНО !

 30. 30
  Evgeni Atanasov казва:

  Не познавам добре системата и досега не съм я използвал, затова и искам да присъствам на курса, който организирате. Доколкото знам предимствата на WordPress са: изключително лесна за управление система, с която могат да се реализират много качествени идеи. Има много добавки и теми, с които може да се модифицира системата. Бих я използвал за мой сайт, защото мисля, че в момента това е водещата CMS система в ИТ пространството.

 31. 31

  Здравейте! Дойде моментът, в който нашата игра трябва да приключи. Вече имаме имената на печелившите, но преди това, искаме да ви благодарим за големия интерес. Определено феновете на WordPress в България се увеличават непрекъснато! :)

  Преди да съобщим имената на печелившите, искаме да обявим една изненада, с която решихме с организаторите на обучението да поощрим големия ви интерес. За всички, които не са изтеглени в томболата, даваме възможност да се регистрират с 20% off за сумата от 40лв, използвайки този промо код:

  SuperHostingWP

  Като наши клиенти можете да се регистрирате на адрес: alex[at]newbusiness.bg или на телефон 0898 60 61 12, като посочите горепосочения верификационен код.

  И така … двата коментара, чиито автори получават безплатни пропуски за обучението са: 16 и 27 –

  Ани и Звездомир Андронов

  Честито!

  При запълване на местата в залата, организаторите си запазват правото да отказват регистрация, като ако това се случи – ще се насрочи нова дата и вие отново ще можете да се възползвате от 20% отстъпка за регистрация.

 32. 32

  Честито на победителите! Нека обучението им помогне да обогатят знанията си за WP :)

 33. 33

  Честито, хубаво е, че все повече и повече хора ползват качествен софтуер като WordPress :)

 34. 34

  СуперХостинг.БГ,
  силно се надявам да публикувате една доста подробна статия за това какво се е случило днес, тъй като за мое огромно съжаление нямах възможността да присъствам лично…

 35. 35

  Честито на победителите и дано да са останали доволни от семинара!
  Поздравления също за готината дискусия и коментари след статията. Определено доста позитивни неща са изказани в полза на Word Press.
  Определено е доста добра безплатна CMS система с доста прилични възможности.


Оставете коментар

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Все още няма връзки за обратно следене.