Автоматичното обновяване на WordPress е вече тук с версия 3.7

WordPress отново ни изненадаха приятно и се очертава да продължават да ни изненадват все така! 🙂 Съвсем скоро разгадахме какво общо има Оскар Питърсън с WordPress 3.6, а ето вече е време да разберем кой е Уилям Бейзи и какво общо има с WordPress 3.7.

Нека първо ви представим Уилям „Каунт“ Бейзи – американски джаз пианист и композитор. Любовта към музиката наследява от майка си, която му преподава и първия урок по пиано. Като тинейджър напуска училище, за да свири в различни градове и банди, а по-късно Бейзи сформира свой оркестър, който ръководи в продължение на почти 50 години. През тези години той създава и въвежда много иновации в музикален аспект.

Преди седмица официално излезе новата версия на WordPress – 3.7, която е наречена „Basie“ (Бейзи) в почит на този джаз музикант. А в следващите редове ще ви разкрием кои са най-важните иновации в WordPress 3.7:

Автоматично обновяване на WordPress

Обновяването на WordPress отдавна е улеснено и става само с няколко кликвания на мишката. Във WordPress 3.7 вече и това не е необходимо. Обновяването на системата е направено автоматично, без да е необходима намеса от администратор на сайта. Така се повишава сигурността на сайта, като се спестява време и усилия.

При WordPress има 3 типа на новите версии. Това са:

  • Актуализации на основния код (Core updates)
  • По-малки подобрения на ядрото, поддръжка и повишаване на сигурността (Minor updates)
  • Големи подобрения на основния код (Major updates)

По подразбиране ще бъдат прилагани автоматично само по-малките подобрения на ядрото (Minor updates), но има възможност да се направят промени и да се настроят кои обновления да бъдат прилагани. Това се извършва в конфигурационния файл wp-config.php. Допълнителна информация как да промените настройките за обновяване можете да намерите в „Промени по автоматични обновявания в WordPress„.

Подобрение при препоръките за сила на паролата

Паролата, която се ползва за администрацията на сайта, е една от най-важните, за да бъде сайтът защитен. WordPress 3.7 сам ще ви подскаже как да направите паролата си силна като включите в нея букви, цифри, специални символи и др. В новата версия са подобрени тези препоръки, като целта е да се разпознават и избягват често ползваните лесни пароли – дати, имена, често ползвани клавишни комбинации (например 123456789).

Съвет от support- a:

Ползвайте силни пароли, които съдържат малки и големи букви, цифри и специални символи.

Това е „важната“ 🙂 стъпка за сигурен и защитен сайт.

Ето и няколко съвета при избора на подходяща парола.

Подобрение при поддръжката на преводите на WordPress

WordPress се ползва от потребители по цял свят на много и различни езици. Във версия WordPress 3.7 е подобрена поддръжката на езиковите файлове и е добавена поддръжка за автоматично обновяване на езиковите файлове. Това е улеснение за милионите потребители, които използват WordPress на език, различен от английски.


Интересните новости в други версии на WordPress: 6.0, 5.0, 4.0, 3.7, 3.6.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи за най-интересните новости в новите версии на WordPress.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
Зает домейн? Няма страшно!

Зает домейн? 9 тактики за успешна регистрация на име

0
Търсите име и то е заето. Какво правите след това? Отказвате се? Продължавате да търсите? Удряте пауза, за да помислите още?
Уникално име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма?

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.
6 причини за съобщение Internal Server Error 500

6 причини за съобщение Internal Server Error 500 [Аудио]

11
Причините за генерирането на това съобщение може да са най-различни - некоректно изпълняващ се скрипт в сайта, некоректни права на файлове и директории и други