Блог на SuperHosting.BG

5яну/12

Спечелете безплатен пропуск за TEDxBG 2012!

TEDxBG 2012Искате ли да споделите и да се запознаете с интересните идеи на професионалисти и ентусиасти в областите на наукатa, изкуството, технологията, журналистиката, дизайна и устойчивото развитие? Обменете опит "очи в очи" на едно интересно, любопитно и много надъхващо събитие, в което и ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ ще участваме – TEDxBG 2012. Като партньори на тазгодишното издание, решихме да предоставим на 3-ма от вас възможност да спечелите безплатен пропуск за събитието. На въпросите Защо да участвам?, Кога и къде? и Как да спечеля безплатен пропуск?, отговори можете да намерите в следващите редове.


Защо да участвам в TEDxBG 2012?
 • Вече 25 години TED дава възможност на световно известни учени, дизайнери и културни новатори да споделят идеите си със света;
 • TEDx, от които е част и TEDxBG, са независими събития, лицензирани от TED и имат за цел разпространяването на стойностни идеи в различни точки по света;
 • TEDxBG е конференция за идеите, които си струва да споделяме;
 • TEDxBG ще представи комбинация от записан TED видео материал и известни български презентатори на живо;
 • Лекторите ще говорят на различни културнозначими теми от областите на науката, изкуството, технологията, журналистиката, дизайна и устойчивото развитие;
 • Билетите вече са напълно изчерпани, което също може да ви подскаже огромния интерес към събитието. :)

Кога и къде ще се проведе TEDxBG 2012?

TEDxBG 2012 ще се проведе в рамките на 2 дни. На 14-ти януари 2012 г. ще бъде семинарната част в Rainbow Plaza, а на следващия ден (15-ти януари) – както организаторите казват: “Къде ли не!”. :)

Как да спечеля безплатен пропуск?

 

За да спечелите своя безплатен пропуск е необходимо до обяд на 12 януари 2012 г. да оставите коментар под тази публикация, като отговорите на един от следните въпроси:
 • Били ли сте на някое от предишните издания на TEDxBG (TEDxBG 2010 и TEDxBG 2011) и какво най-много ви впечатли?
 • Дайте ни жокер за новаторските и креативни идеи, които ще споделите с присъстващите на събитието или за които искате да научите повече, като посетите TEDxBG 2012?

Организаторите на конференцията ще определят кои 3 отговора са най-интересни, искрени и оригинални. :) Техните автори ще получат абсолютно безплатно пропуск за събитието. Ще се постараем още на 12-ти януари да обявим 3-мата печеливши, за да можете да предвидите присъствието си на събитието.

Определено вярваме, че ще си заслужава, така че не жалете думи и бъдете искрени! :) Успех!

Ще ви помолим да посочите вашите имена и актуален e-mail във формата за коментари, за да може да се свържем с вас. Очакваме с нетърпение вашите отговори!

Допълнителна информация около TED събитията в международен и български аспект, можете да намерите на посочените по-долу адреси:

Информация за печелившите, както и още много полезни и актуални теми за вашия онлайн бизнес, можете да получите като се абонирате за нашия блог или следите нашата фен страница във Facebook.

Коментари (72) Връзки за обратно следене (5)
 1. 51

  Здравейте,
  Поздравления за организацията на събитието. Страхотно е, че продължавате :)
  Бях на TEDxYouth@Sofia през ноември 2010. Там представихме Йога на смеха с още четири човека. Бих искал да разкажа на присъстващите за тази идея, както и за безкрайните възможности на човешкия потенциал – точно това е моята работа. Аз помагам на хората да развиват себе си (за подробности – http://life-navigators.com/)

 2. 52
  Димитър Симов казва:

  1. Не.

  2. Ползваемост (usability).
  Услуги, образование, продукти, магазини, списания, уреди, административно обслужване на граждани (каквото и да означава), банкиране, съобщения по имейл… – продължете списъка по избор. Общото между всички: за да станат по-добри им трябва ползваемост. Казано по по-ясен начин, трябва да са бързи, лесни, удобни, полезни и разбираеми.

  Ползваемостта изглежда очевидна, но е смайващо колко малко ползваемост има около нас и колко трудно се постига.

  Ползваемостта няма да спаси света. Тя обаче прави живота ни по-лесен, по приятен и по-евтин. Погледнато от деловата страна, ползваемостта е прекрасна инвестиция: пести пари, увеличава печалбите, прави клиентите по-щастливи и по-предани.

  Това е моята мисия в живота, за това говоря с хората и това търся навсякъде.

 3. 53
  Калин Стоянов казва:

  Здравейте,
  Честно казано до днес не знаех, че някой се опитва да засади идеята “TED” на българска почва. Не съм бил на предишните две издания. Не мисля и че е необходимо да бъда на тазгодишното. И не ме разбирайте грешно. Сайта им ми е сред фаворитите от много години насам. Стотици пъти съм се питал какво е общото между всички тези хора, които се изправят там и разказват някаква удивителна история. Вашата анкета ме накара да се замисля отново. И изведнъж отговора ме перна мило по врата.
  Всички тези хора имат изключителен пионерски дух и са безвъзвратно влюбени в това, което правят. Общото между всички тях е, че никога не са искали да бъдат на сцената на TED или на която и да е друга. Защото те винаги са били на сцената на своите мечти. А там се сблъскваш с най-взискателната публика – себе си.
  Всички тези хора, говорещи на форума “TED”, са преборили предубежденията, надскочили са дребнавостта и са заслужили званието Човек с главната буква. Въпреки недостатъците си, като всеки един от нас. Или точно заради тях. И накрая – за мен не е важно да видя тези хора “на живо”. За мен е важно “неутриното” на техния дух, на техните мечти, да ме облъчи. И ако някога почувствам, че има нещо важно, което трябва да кажа на света, съм сигурен, че сцената на идеята “TED” ще ме намери.

  P.S. Вярвам, че “роенето” на “TED” ще провокира на бял свят да излязат още повече смели мечти и хора, които ги следват, защото ние, останалите, макар и да не го признаваме винаги, имаме изконната нужда да вярваме в невъзможното, за да ни изненадват всеки път, че невъзможното е холограмната “стена” на собствените ни страхове.

  • 53.1
   Руми казва:

   калин!

   ако имаше опция за гласуване на публиката, бих гласувала за вашето мнение! благодаря :)

 4. 54

  Преди да попадна на една лекция за креативността, проведена на някой от международните TED-ове, трудно гледах нещо по-дълго от 3 минути и трудно разбирах себе си, като работа и начин на мислене.
  Тази лекция промени завинаги мен и начина, по който се отнасям към развитието си и ме накара да осъзная до голяма степен как мога да съм полезна на себе си и на околните.
  От тогава гледам често TED.

  Вдъхновявам се. Уча се. Забавлявам се.

  Уви, нямах възможност да отида на предното събитие, а за малко да не ида и на това, но Американското посолство, реши че не съм достатъчно качествена, че да премина транзит през едно от техните летища, така, че си оставам в България и много, много, много бих желала да бъда част от TED.
  Както е казал народа “Всяко зло за добро”, сигурна съм, че вие ще ми издадете виза за TED, защото отдавна съм емигрирала в държавата на креативните, мислещи и позитивни хора.

  Главата ми “пуши” от удоволствие, само като гледам списъкът с лектори!

  Едва ли ще да споделя идеи с присъстващите (най-малкото защото ако се опитам да говоря със съседа си по ред, всички леко ще се изнервят), а и ми е трудно да формулирам какво искам да науча, тъй като вярвам, че от подобни събития всеки отделен човек взима най-доброто за себе си, а то често се отличава от знанието получено от човека от първи ред, място 20.

  Ако сте чели чак до тук – благодаря! Ще се видим скоро!

 5. 55

  Ако е имало нещо, което в последните 4 години да съм ползвал, за да се извадя от безсмислието, както Барон Мюнхаузен се е измъкнал от водата, то това е било TED. Невероятни лектори, хора, идеи, умения… харизма, която те кара да чувстваш, че има и положителна енергия около теб. Никога не съм бил на TED, но имам чувството, че светът е друг, ако споделиш с останалите идеите си, защото така всички имат повече какво да ги вдъхновява.
  Какво искам да видя? Да чуя? … По-скоро искам да усетя… Искам да усетя как другите мотивират към действие, към правенето на “добро”. Искам нещо, което е свързано с превръщането на българите във вярващи в бъдещето хора. Секторът на НПО и ентусиастите, които работят в него е идеалният източник на такова вдъхновение. И то вдъхновение, което да покаже защо хората биха направили нещо за останалите, какъв е смисъла на това – било то в сферата на образованието, екологията, културата…
  Всяка подобна прентация ще бъде най-малкото приятна за мен, останалото ще дойде само :)

 6. 56

  Били ли сте на някое от предишните издания на TEDxBG (TEDxBG 2010 и TEDxBG 2011) и какво най-много ви впечатли?

  Не съм бил на предишно издание на ТЕД за България :). Дори не знаех, че има. А и аз с първо име Теодор направо съм приятно изненадан от ТЕД БГ. Често ми казват Тед :). Особенно чужденци :). Иначе общо от ТЕД ме е впечатлил Сет Годин като лектор :).

  Дайте ни жокер за новаторските и креативни идеи, които ще споделите с присъстващите на събитието или за които искате да научите повече, като посетите TEDxBG 2012?

  Ето и моите жокери!

  Нещо, което изключително много бих желал да споделя или да науча е как всички теории и принципи, които се споделят от лекторите биха могли да се приложат на практика у нас. Особенната ни народопсихология просто не позволява приложението на практика. Или с други думи тези неща за България не работят.

  Дру интересен момент е в днешното съвремие как Книгата на Марко Семов за българската народопсихология би могла да бъде интегрирана и тя да е източника на приложими теории специално за България.

  И третия момент, които според мен също е важен как теорията на Хофстеде за Софтуер на Ума може да се приложи комбинативно със съвременни практики пак специално за българските условия.

  Мога да бъда опровергаван много дали работи или не нещо. Но нашата народопсхилогия просто не позволява да работят нещата.

  Обаче има надежда! Правилния хостинг в България е тук и той е пример за работеща и съвременна организация, която непрекъснато реализира добавена стойност към своите продукти и услуги!

  Това е от мен, засега! Другото на наживо в Тед България ;).

 7. 57
  Емилия казва:

  Здравейте,ТЕДковци!

  За съжаление досега не съм била на истински ТЕД,но често гледам и слушам лекторите,идеиte. Представям си какъв е зарядът на всички тези хора наживо…..
  Искам и аз..
  на първо място ‘щото съм убедена,че това са матраците за най-яките хора и искам да ги изпробвам и аз….наживо.:))
  Не…споко,просто съм адски очарована от енергията на формата и съм сигурна,че наживо е още по-зареждащо и внушително. Абтрахирайки се от името-абревиатура на формата, си предстявам как хора са успели да обединият технологии,образование,дизайн и са направили живота си по-лесен, интересен..Също си представям и че идеите,освен заслужаващи да се разпространяват, някак не са толкова далечни от всички нас и всъщност са неща,за които ако не постоянно, то често си мислим. Всъщност очаквам да видя необикновената, реалната страна на идеите…И не на последно място, искам да видия и чуя изборът. Той често се губи някъде там между матраците, хората,мишките,идеите….В свят на неограничени възможности, човек често се чувства органичен, защото от многото възможности,често никога не избира нищо…често срещано явление,особено в БГ.Та…ако ми дадете тази възможност, се надявам по време на ТЕД да открия своите собствени идеи и да направя избор по-нататък,но най-вече да споделя енергията. Страхотен проект е затова ояе веднъж от сърце – Успех!:)

 8. 58

  Знам за ТЕД от няколко години. Гледал съм повечето записи в разливни видео сайтове , всичко което се случва в ТЕД, от моя гледна точка е ново за света и ни готви за новия свят който предстои.
  Споделянето на новите виждания идват като отражение от бъдещето което проектира настоящето.
  Бих представил една икуменична наука за общото и единството във всичко съществуващо. Името и е “Йога на Съзнанието” от скоро разпространявам това познание което ни е преподадено от миналото и ще оцелее в бъдещето, по простата причина, че е основополагаща наука на и за човешкото съществуване. Преподавана от всички религии и методики и обругана от човешкото ЕГО, преминала през своите метаморфози и разбирания поради възприятия разни се надявам да съумея за малкото време което ми бъде отделено да възпламеня новa мисъл формa в слушателите за нашето съществуване и път на постижението ни като СЪЗНАТЕЛНО СЪЩЕСТВО.
  Благодаря ви: ~~ Всичко до което се докоснеш, е място където може да практикуваш пътя ~~ .

 9. 59
  Елица Дерменджийска казва:

  Дайте ни жокер за новаторските и креативни идеи, които ще споделите с присъстващите на събитието или за които искате да научите повече, като посетите TEDxBG 2012?

  Преди време попаднах на една книга, наречена Roadtrip Nation, в която двама американци, току-що дипломирали се колежани, осъзнават, че след толкова години образование не могат да вземат житейския си избор, да решат какво да правят с живота си. Накрая им хрумва идеята да тръгнат на път из Америка, за да срещнат успели хора от различни професионални кръгове и да им зададат съдбовния въпрос: Как стигнахте дотук?
  Днес идеята на тези двама младежи е прераснала в цяло движение. Има дори телевизионно шоу, направено по нея. Повече информация можете да откриете тук:
  http://roadtripnation.com/

  Моята идея е да пренесем това движение тук, в България.

  Защо? Безпътността на сегашното и идващите поколения е тревожна тенденция. Рухването на ценностите не е новина. Светът се променя толкова бързо, че днешните тинейджъри израстват твърде рано и без ориентир, а често и без достъпни ролеви модели.

  С медийно партнъорство и спонсори можем да вдъхновим младите да тръгнат да търсят отговори сред успелите вече българи – а такива има много, както TED вече доказва за трети път. Всичко става под формата на игра – един микробус, камера, няколко ентусиазирани младежи, които обикалят родината и интервюират интересни личности – личности, които някога също са били безпътни и изгубени, но са открили себе си. Представете си как едно такова преживяване, една среща дори, би могла да промени нагласата на един млад човек, да му вдъхне надежда и да опровергае цинизма на едно цяло поколение!

 10. 60
  Desislava Sredkova казва:

  Двайсет и първи век. Технологична революция, развиваща се с темповете на светлината. Индустрии, поставени пред заплахата от изчезване, с появата на новите възможности на науката. Свят на противопожностите, в който да живееш “добре” в различните точки на света са понятия несъизмерими едно с друго, и все пак свят в който културите и традиците на различните народи най-сетне отвориха път едни към други. Глобални климатични проблеми и катаклизми, заявяващи, че “златото на 21ви век” ще бъде водата. Истината обаче, е че ценното, “философският камък” на човечеството винаги са били идеите.

  Идеите ни придвижват напред. Всяко научно откритие, всяка новост преди да стане реалност е била просто една нелепа, щура идея, в която са вярвали малцина. Тя е искрата, от която може да пламне истински пожар, преобръщащ реалности. Това което прави днешният ден пълен с възможности и което предопределя подема във всички сфери е комуникацията. Започваща от телеграфа, през телефона до интернета в наши дни, тя помага на хората да се свързват едни с други и по-важното, помага на идеите да достигат до много хора и до такива които биха могли да ги осъществят.

  Някой ще кажат, че всичко което е можело да се измисли вече е измислено, че гении от ранга на Леонардо вече не се раждат. Но какво всъщност прави тези хора така велики? – Смелостта, дързоста да вярват и да се трудят за идеите си дори да не знаят как и кога човешките възможности ще позволят те да се сбъднат. И ако в Средновековието, населението на света е било едва, колкото това на сегашна Европа, то днес хората с идеи носят дори по-голяма отговорност пред човечеството, за решаването на теми важни за всеки жител на планетата – политически конфликти, дискриминация, болести, образование, екологични проблеми, бедност. Не знам колко пари трябва, за да се нахранят жителите на някое африканско селце за една година, но съм сигурна, че има някой на света, който носи в себе си идея способна със същите тези средства да направи така, че това селце да се обезпечи завинаги – образовайки децата, внедрявайки производство или дори популяризиране на местното занаятчийство. А може би някой в именно това село има Идеята, но няма кой да я чуе.

  Ето защо формат като TED е така важен за света, защото предоставя сцена която прави така, че идеите да бъдат чути, някой да повярва в тях и да ги направи реалност. Иновацията във всяка сфера е единственият път напред. В България винаги е имало талантливи, идейни, креативни хора – учени, артисти, дизайнери, но сякаш през последните стотина години сме забравили как да си партнираме, как да работим заедно за постигането на по-големи цели. А България, отчаяно има нужда от нас. Политиците, които и да са, няма как да направят нещо за страната ни, ако ние, хората в нея, хората с образование и визия не даваме това, на което сме способни. Вярвам, че TEDxBG е стъпката напред, стъпката обединяваща точно тези хора, способни да бъдат двигателя на промяната на едно място. Аз искам да съм част от тази промяна споделяйки собствените си идеи за това как можем да направим страната ни по-добро място. Като дизайнер, имам пълното разбиране за това, как всеки аспект от заобикалящата ни среда рефлектира върху хората, как малката иновация може да направи голяма разлика.

  И не забравяйте… Идеите заслужават да бъдат разпространявани!

 11. 61
  Milena Vasileva казва:

  Здравейте и от мен!

  Не съм била на ТЕД досега и ако не беше една приятелка, която ми каза за вас…може би още дълго щях да тъна в неведение.
  Искам да ви видя наживо.Пиша ви от работата си в последните минути може би на тази възможност за билет и като цяло с стила си на живот на някакъв “в последната минута-човек” .Ако имам възможност да дойда на ТЕД уикенда, ще търся в идеите някакъв “лек” за “последната Минута”. От друга страна идеите, родени в “последната минута” понякога са най-готините..ТЕД е униално явление, някак извън времето. Много ми се иска да дойде събота и неделя и за няколко часа да спра да бързам.Хората, които досега съм гледала при вас и техните идеи ми дават това усещане за безвремеие- особено Владо Донков….Очаквам наживо тази искра да ме запали и по някакъв начин чрез ТЕД да сложа край на състезанието с времето в последната минута.И не на последно място,на ТЕД се надявам да прекъсне всички онези хора, които винаги казват “няма смисъл, това не може да бъде направено”, с простичкото…”ама то вече се прави”…всъщност този коментар е и напук на вчики колеги около мен в този момент,които не вярват в нищо и особено в силата на този ми коментар.:))
  Успех,ТЕД и поздражи от Бизнес парк-а младост, където хората отчаяно се нуждаят от духа на ТЕД..:)

 12. 62
  Александър Владимиров казва:

  Здравейте,

  Знам, че пиша в последният момент за което искрено се извинявам, като мое алиби бих псоочил че срока е до 12 на обяд :)

  Много бих искал да бъда част от таз годишният TEDxBG, за съжаление много късно разбирах за датите на които ще се проведе, а тогава вече нямаше налични билети.
  Досега не съм присъствал на миналите издания, но съм изгледал презентациите които са качени в сайта на TED. Има страхотни идеи които мотивират и провокират нови теми за размисъл и дискусии.

  Дайте ни жокер за новаторските и креативни идеи, които ще споделите с присъстващите на събитието или за които искате да научите повече, като посетите TEDxBG 2012?

  Интересувам се от страшно много неща, от това как ефектнивно да се полагат цели, мотивацията която трябва да се поддържа за да може да бъдат изпълнени.
  Това е особенно актуално в началото на новата година когато всеки си поставя цели, но колко от нас успяват да останат в правилната псоока за да успеят да ги изпълнят в края на годината?
  Също така типовете хора и начините за комуникация с тях, което е критично при работа в голям екип за постигането на успех.
  Не на последно място се интересувам от бизнес, бизнес планиране и как може бизнеса да помага не само за неговото израстване, но и да подпомага и обществото, така нареченият CSR.

  Надявам се да се видим на живо на TEDxBG :)

 13. 63

  1) Не съм присъствал на предните издания, въпреки, че имах желание. Но имам някои любими презентации, като тази на Стив Кайл – манифест на играта.
  2) Жокерите, които мога да дам са в 2 насоки – общество и еко-то като стил на живот.

  2.1) Проблемите в обществото все повече се задълбочават. Хората са изолирани от естественият им начин на живот в урбанистичната среда, която предлагат градовете ( за разлика от селата, които са макро вариант на племенната общност ). Поради това “отделяне” хората стават некомуникативни, не са емпатични към проблемите на другите и не работят за благото на “племето”. Няма никакви отношения, никакви социални контакти и действия. Трябва да се работи в тази насока, да се информират хората за различни дейности, които могат да бъдат като хоби ( примерно да се запишат на някакъв спорт, да участват в социални кампании, да организират дарения за някаква кауза и да бъдат част от тази кауза, за да могат да се чувстват съпричастни и полезни към обществото ). На хората именно това им липсва – социална цел. След като веднъж се убедят в правотата и ползата на каузата/целта, те ще я подхванат и ще заработят за нея с пълна пара. Това доставя духовно удовлетворение и донякъде щастие. Защото хората сме създадени да бъдем социални.

  2.2) Модата все повече био продукти да навлизат на пазара маркира навлизащата потребност от био стоки сред хората. За мен тази потребност е връщане обратно към корените на съществуването – пак ще дам за пример селата, където селското стопанство е основен поминък и начин на живот, а домашно произведените продукти са с изключително високо качество, без нитрати, пестициди и различните видове химии. Ще изходя от фразата “Ти си това, което ядеш”. Здравата храна води към здраво тяло. А здравето е безценно и то ни позволява да сме активни в обществото.
  Тенденция е да се рециклират продуктите и още по – важно е, че те навлизат все по – масово на пазарите. В някои случаи продуктите, изработени от вторични суровини са по – скъпи отколкото конвенциалните. Но обществото се осъзнава за ползата от преизползването на суровините и ефекта им върху околната среда. Какъв е проблема да работим с по – малко бяла принтерна хартия.

  P.S. Не забравяйте да ме изтеглите като един от печелившите 😛

 14. 64

  Хайде, мислим, че е време да спрем възможността за коментиране и участие в играта. :) Даже благородно добавихме 25 минутки. :)

  Страхотни коментари наистина! Много се радваме, че имате толкова голям интерес към събитието и много съжаляваме, че билетите свършиха и няма как да осигурим пропуски за всички. Догодина обещаваме повече! :)

  Сега организаторите се заемат с тежката задача да изберат 3-мата печеливши. Малко по-късно ще ги обявим. :) Успех на всички!

 15. 65

  И така … Имаме една хубава, една актуална и една малко неприятна новина…

  Да започнем с хубавата – имаме вече избраните печеливши с билети за толкова харесваното и чакано събитие – TEDxBG! :) Честито!

  Актуалната – определено и на организаторите им е било невъзможно да изберат по първоначалните критерии 3-мата печеливши. Вие всички се постарахте да сте достатъчно „интересни, искрени и оригинални“, за което ви благодарим! :) Всъщност, актуалната новина е, че 3-мата печеливши, за да бъде най-честно и безпристрастно, организаторите са изтеглили чрез томбола… След малко и имената. :)

  А ни е неприятно да съобщим неприятната новина, че за останалите 62-ма няма как да предоставим билетче, но за да подсладим настроението ви, обещаваме, че ако имате път към офиса ни – ще ви почерпим с шоколадче! :)

  Много хубав и изпълнен с приятни емоции ден на всички!

 16. 66

  Пак и така….. 3-мата печеливши, които получават билет за TEDxBG са:

  Теодор Колев
  Димитър Кръстев
  Елица Дерменджийска

  Честито! Искрено се надяваме освен да сме ви зарадвали, на събитието да се вдъхновите достатъчно, за да подобрите поне с една идея живота си и да израснете поне с една идея духовно! :) Ще се радваме да се видим там! :)

  След малко ще ви изпратим имейл с подробности и още информация за събитието и как да получите билета си!

 17. 67

  […] на всички, които взеха участие в нашата блог игра – Спечелете безплатен пропуск за TEDxBG 2012!, но физически залата нямаше как да побере всички […]

 18. 68

  Браво бе SuperHosting. Взехте ми идеята за лекция с Петър Митев от V-Ray, а не ми дадохте билет за TEDxBG. Честно , не ви ли е срам 😉

 19. 69

  […] един текст, който писах в коментар към блога на SuperHosting за играта за спечелване на билет за TedX, където трябваше да дам какви проблеми на 2 теми, които […]

 20. 70

  […] Определено с над 70-те си коментара за невероятния TEDxBG, например , ни показахте, че освен за развитието на […]

 21. 71

  […] партньори на TEDxBG и както обещахме през януари – този път нашата хостинг компания СуперХостинг.БГ ще […]


Оставете коментар

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.