Обезвреден пропуск в сигурността на Joomla! версии от 1.5 до 3.4

На 13 декември е открит пробив в сигурността на Joomla!, който засяга всички версии на системата от 1.5 до 3.4.5.

Накратко, пробивът дава възможност за отдалечено изпълнение на злонамерен код, който е подаден в частта за User Agent в HTTP заявката. Веднага, след като пробивът бе обявен, от наша страна е приложена защита и клиентите са защитени.

Клиентите на СуперХостинг.БГ, които имат хостинг услуги на споделените хостинг сървъри и Managed VPS, са защитени от този пробив в сигурността на Joomla!.

За всички потребители на Joomla! сайтове, това, което е силно препоръчително да извършат, е да направят ъпдейт до последната налична версия на системата.

За Joomla! версия 3.x може да се направи обновяване до последната налична версия (към момента 3.4.6).

Ако ползвате Joomla! 1.5 или 2.5 ще можете да приложите нужните поправки: Security hotfixes for Joomla EOL versions.

Уязвимости, зловреден код, неоторизиран достъп? Вижте какво означават тези термини и още много други в статията: 5-те основни термина в уебсайт сигурността | Blog

Абонирайте се за СуперБлога, за да получавате навреме новини и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове и пощи.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.