Блог на SuperHosting.BG

21май/12

Спечелете безплатен пропуск и станете по- “Успешни онлайн търговци!”

Interactive Seminars - Успешни онлайн търговци!Искате ли да увеличите ефективността на своя онлайн бизнес? А продажбите!? Също, искате ли да знаете кои рекламни модели и канали са с най-добра възвращаемост? Като партньор на Interactive Seminars и следващия семинар "Успешни онлайн търговци!", ние от хостинг компания СуперХостинг.БГ предоставяме 2 безплатни пропуска на нашите клиенти. Вижте как!?

Следващото от „Най-готините БГ уеб събития“ е в отговор на ръста на стоките, търгувани онлайн, който тепърва ще отбелязва своите най-големи стойности. А това не е ли най-доброто за вас - онлайн търговците?! Единствено от вас зависи да грабнете по-голям дял! :)

Ако се питате:

За кого е предназначен семинарът "Успешни онлайн търговци!":

Ако сте настоящ или бъдещ онлайн търговец ... Ако имате нюх как да продавате, но не знаете от къде да започнете online ... Ако искате да достигнете до целевата си аудитория и да повишите продажбите си ... Ако искате да разберете повече за добрите практики online от доказани български експерти в областта ... Накратко, ако искате да сте успешен онлайн търговец ... Това е точното място! :)

Какво ще научите на семинара "Успешни онлайн търговци!":
 • Как да продавате повече онлайн!
 • Кои инструменти да използвате за популяризация!
 • Как да оптимизирате сайта си за търсачките!
 • Как социалният и афилиейт маркетингът продават!
 • Много други съвети за онлайн маркетинга и рекламата ...

Време и място на провеждане:

Кога: 31 май 2012 г., 09:00 часа.
Къде: Интерпред, София, бул. „Драган Цанков“ 36 (виж карта).

Как да спечелите 20% отстъпка или безплатен пропуск:
За да спечелите своя безплатен пропуск, е необходимо до обяд на 30 май 2012 г. (следващата сряда) да оставите коментар под тази публикация:

с въпрос или въпроси към лекторите на "Успешни онлайн търговци!"

За да бъде най-честно и безпристрастно, с организаторите на семинара ще изберем чрез томбола 2-та печеливши коментара. Техните автори ще получат абсолютно безплатно пропуск за събитието и разбира се, отговори на техните въпроси по време на дискусията с лекторите в края на семинара.

Определено вярваме, че ще научите как или ще развиете умението си да продавате повече и да бъдете успешни онлайн търговци, така че очакваме да питате и питате ... :) Успех!

А за всички, които няма да са сред късметлиите и да спечелят безплатен пропуск, предоставяме допълнителна възможност:

Регистрирайте се за семинара и вземете 20% отстъпка с промо код superhosting.

Ще ви помолим да посочите вашите имена и актуален e-mail във формата за коментари, за да може да се свържем с вас.

Допълнителна информация за следващото от поредицата „Най-готините БГ уеб събития“ можете да намерите на посочените по-долу адреси:

Информация за печелившите, както и още много полезни и актуални теми за вашия Интернет бизнес, можете да получите като се абонирате за нашия блог, посещавате нашите фен страници във Facebook и Google +, както и ако ни следите в Twitter.

Коментари (26) Връзки за обратно следене (1)
 1. 1

  Кой вариант от следните два е по-подходящ за българския пазар:
  1. Онлайн магазин с широко портфолио на продукти.
  2. Специализиран онлайн магазин предлагащ дори 1 продукт.

  Благодаря предварително.

  • 1.1

   Тъй като имам магазини и от двата вида ще ти отговоря, че и двете се подходящи. По точка 1 зависи от от “широкото портфолио”. При точка 2 зависи от продукта. Имал съм магазин с 1 продукт брандиран и е адски трудно. Но като се разработи си единствен ти в българския уеб и излизаш навсякъде ;). В резюме. Няма “по-подходящ”.

 2. 2
  Борис казва:

  Въпросът ми е насочен към афилиейт каналите за продажба:
  До колко можем да говорим, че партньорските програми у нас са работещи такива, предвид малкият им брои и дали процентът предлаган от онлайн търговеца е ключовият елемент влияещ на слабият интерес от страна на потенциалните участници?

 3. 3
  Yordanka Stoyanova казва:

  Здравейте,

  Благодаря за чудесната възможност, която предоставяте.

  Бих искала да ви задам следните въпроси:

  1. Успешни ли са affiliate програмите при онлайн търговията в България?
  2. Кои са предпочитаните от клиентите средства за комуникация с онлайн търговците?
  3. Има ли незаети ниши в онлайн търговията в България?

  Благодаря за отделеното време!

  Йорданка Стоянова

  • 3.1

   1. Като цяло не са успешни поради неадекватното желание за по-висок процент печалба на предоставящия програмата.
   2. Телефон и мейл
   3. Има

 4. 4
  Martin Stefanov казва:

  Здравейте,
  пожелавам на всички успех!

  Въпроса, който искам да задам към лекторите е:
  1. Имат ли бъдеще услугите за регистрация на уеб сайтове в търсещи машини или трябва да се набляга към социалния маркетинг и комуникацията с потребителите?

  • 4.1

   1. Трябва да се действа балансирано. Регистрациите са необходими все още. Но работата със социални платформи е с все по-негативен спамещ ефект за потребителя и трябва да се действа премерено.

 5. 5
  Филипов казва:

  Здравейте,

  Имам следните въпроси:

  – Каква сума (средно) е готов да плати потребител в България, за да купи услуга онлайн?
  – Кой онлайн начин за разплащане е любим?
  – На каква статистика се позовава отговорът ви?

  Мерси!

  • 5.1

   -Няма лимит. Познавам хора, които са плащали суми над 5000 лева за покупка онлайн.
   -Зависи от стоката – като цяло българина е клиент, който не вярва и наложения платеж е на първо място. После са електронните начини за разплащане.
   -На 3-годишна от 4 магазина.

 6. 6

  Здравейте,
  Моите въпроси са:

  1. Как да представим по-добре всяка стокова позиция в електронния си магазин?
  2. Как да управляваме промоционалните си политики?
  3. Как да задържим посетителя повече време на нашиа електронен магазин и оттам да повишим вероятността за покупка.
  4. Как да обърнем посещението на нашия електронен магазин в продажба?

  Това е от мен.

  Поздрави на Правилния хостинг в България!

  • 6.1
   Martin Stefanov казва:

   Последния ред си беше чисто подмазване 😀

  • 6.2
   Борис казва:

   1. Оптимизация на всеки продукт, като отделна страница + наистина качествено описание
   2. С мисъл за клиента
   3. С линкване към още продукти – “Клиентите поръчали това, избраха също…” и тн
   4. Най-вече като си следим аналитикс мулти фюнъл статистиката и анализираме

   Мислиш ли, че спамейки с коментари помагаш?

 7. 7
  Даниела Богоева казва:

  Въпрос към лекторите:

  Когато говорим за пазаруване на продукти от онлайн магазин кои са тези фактори, освен промоциите и ниските цени, които карат клиентите да се върнат отново на сайта и има ли такива фактори? Като, да речем, предоставянето на полезна допълнителна информация за продуктите.

  Предварително благодаря!

 8. 8
  Martin Yordanov казва:

  Кои са най-успешните стратегии за да се спечели доверието на клиентите ? Като собственик на онлайн магазин съм забелязал, че хората са трудно доверчиви и все още около 80% от тях искат първо да видят дадения продукт на живо (колкото и добро описание и снимки да има в сайта).Тоест в хората някак си натделява страха че това което си поръчат вероятно няма да изглежда толкова добре, като на снимката и в крайна сметка предпочитат да заложат на сигурно и да отидат в даден магазин – на място. В моят сай съм внедрил система за оставяне на препоръки, като за начало, но предполагам има много по-ефективни подходи..

 9. 9

  Бих казал микс от двете. През годините съм забелязал, че има печеливш модел, които носи идеалния синхрон от 2та спомената варианти – онлайн магазин тясно специализиран в дадена ниша, имаш широк спектър от обхват. Всеки търсещ решение за даден проблем ще му бъде максимално комфортно да попадне на място, на което има не само решение, но и опции, които може да разгледа и да прецени кое точно ще му свърши работа. Това води след себе си и други предимства – идентифицирате се като експерт в областта. А хората имат повече вяра на някой експерт, занимаващ се с точно определен проблем, а не да имаш всичко в магазина си и в същото време да твърдиш, че си компетентен за всяка една ниша, която сте застъпили в продуктите си.

 10. 10
  Димитър казва:

  Последния път бях на такава лекция и съм много доволен заслужава си.

 11. 11
  Д. Кутелов казва:

  Искам да попитам кога ще има по-активна асоциация или сдружение, което да защитава интересите на интернет търговците в България? Да работи в посока промяна на чл. 55 на ЗЗП, който позволява на клиента да върне стоката в срок от 7 раб. дни като всички разходи са за сметка на търговеца и често поради повредена опаковка продуктът вече не може да се продаде на редовна цена. Създаване на общодостъпен списък с клиенти, които злоупотребяват със горния закон както и такива, които правят поръчки, след което не могат да бъдат открити на посочения телефон или адрес за доставка.

 12. 12
  Михаил Илиев казва:

  Както беше споменато в предходните коментари, в България потребителите са доста недоверчиви и особенно след годините в обстановка на световна икономическа криза и зачестилите измами било то телефонни или от друг порядък, фразата “око да види, ръка да пипне” става не просто клише, а начин на мислене. Интересува ме задължително ли е офлайн присъствието, за да си успешен търговец онлайн без значение дали става дума за търговия на стоки или услуги? Наличието на адрес дава ли по-голяма сигурност на клиентите? И какви са методите един startUp да спечели клиенти, когато не може да разчита на референции от досегашни таквиа и не разполага с богато портфолио?

 13. 13
  Александрина Александрова-Петрова казва:

  Здравейте,
  въпросите ми са следните:
  1. възможно ли е да има афилиейт на афилиейт партньор, където се показва нашият продукт/услуга? и ако да, как да проследим крайния афилиейт?
  2. как да се защитиш от жалби на потребители в КЗП, ако си купил база данни с имейли?
  3. дамите са известни с манията си за пазаруване, но дали е същото и в онлайн пространството?
  4. онлайн магазините предполага ли се, че трябва да са задължително за продукти?
  Благодаря :-)

 14. 14

  Здравейте,
  Ето и няколко въпроса от мен:

  1. Кой е най-ефективния начин за онлайн маркетинг на стартиращ онлайн магазин? Кои канали задължително трябва да включим в маркетинг стратегията. Как да разделим маркетинг бюджета спрямо различните канали?
  2. При онлайн магазини за продажба на дрехи/обувки, кои е най-ефективния начин да предоставим на клиента възможността да пробва стоката (номерацията на дрехите/обувките) и същевременно да ограничим възможни злоупотреби от нелоялни клиенти ?

  Поздрави, 😉

 15. 15

  Благодарим на всички за интереса и взетото участие! :)

  Безплатен пропуск за събитието получават Martin Yordanov и Александрина Александрова-Петрова. Те са 2-мата късметлии, избрани от томболата.

  Честито и до скоро виждане – утре на срещата на всички, които искат да са “Успешни онлайн търговци”! :)

 16. 16
  Александрина Александрова-Петрова казва:

  Благодаря ви, супер много ви благодаря.
  До утре, ще се радвам да се запознаем лично.
  Лека работа,
  Алекс

 17. 17

  […] от събитията, които белязаха 2012 г. са: TEDxBG; Interactive Seminars; ученическите и студентски състезания Webloz; Webit […]


Оставете коментар

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.