Блог на SuperHosting.BG

11юли/11

Подпишете се електронно сега на преференциални цени!

От 01 май 2013 г. преустановихме предлаганата от нас услуга Електронен подпис.

За закупуване, подновяване или допълнителни въпроси свързани с електронни подписи е необходимо да се свържете директно с издателя - "Информационно обслужване" АД.

Електронни подписи от СуперХостинг.БГ и StampitОт днес всички клиенти на хостинг компания СуперХостинг.БГ могат да се възползват от новото ни предложение – възможност за закупуване на квалифицирани електронни подписи на преференциални цени. Електронните подписи са под търговската марка Stampit и ги предлагаме съвместно с нашите партньори от "Информационно обслужване" АД, които са първия доставчик на удостоверителни услуги в България.

Квалифицираните електронни подписи, които можете да закупите от СуперХостинг.БГ са 2 типа: за юридически и физически лица, съответно: Stampit Doc Pro и Stampit Doc.

Квалифицираният електронен подпис (КЕП) е законово признат за еквивалент на саморъчен подпис за всички физически и юридически лица, притежаващи такова удостоверение.

Какви възможности ви предоставя закупуването на електронен подпис:

 • доказване на самоличността ви и подписване на различни файлове и документи;
 • опериране с електронно банкиране и различни електронни услуги;
 • подаване на информация към НАП, НОИ, НСИ, Инспекция по труда, Агенция по вписванията и др. сфери на държавната администрация;
 • улеснена бизнес комуникация и обменяне на кодирана кореспонденция, така че изпратената информация да бъде разчетена единствено от лицето за което е предназначена и др.;

Още нещо, което може да добавим като предимство на електронния подпис спрямо предлаганите от нас хостинг услуги, е възможността по-лесно и достъпно да регистрирате своя .BG домейн от СуперХостинг.БГ. В случай, че имате електронен подпис, не е необходимо пълномощното за регистрация на .BG домейн да бъде подписано на място в офиса ни или изпратено по куриер, тъй като КЕП потвърждава електронната самоличност на автора на удостоверението и документите имат същата тежест като саморъчно подписаните. Това улеснява още повече процедурата по регистриране на .BG домейн от СуперХостинг.БГ!

Защо да закупите електронен подпис от СуперХостинг.БГ:

StampitDocPro (за юридически лица) Stampit Doc (зафизически лица )СмарткартаКарточетец
Стандартна цена 56.40 лв.24.00 лв.15.60 лв.24.00 лв.
Ценазаклиентна СуперХостинг.БГ 42.00 лв.22.00 лв.12.00 лв.24.00 лв.
Всички цени са с включен 20% ДДС.

Смарт картата и карточетеца са необходими за нормалното функциониране на подписа, тъй като те са физическите носители, на които се записва удостоверениeто за електронен подпис и се осъществява връзката с компютъра. В случай, че вече имате карта или четец от Stampit, не е необходимо тяхното повторно закупуване. Можете да използвате вашите налични физически носители, като добавите новия електронен подпис.

За издаването и пълноценното използване на електронен подпис, е необходимо да имате също имейл акаунт, поддържащ получаването на поща през POP3 или IMAP, както и изпращането на писма със SMTP протокола. Ако нямате имейл акаунт, поддържащ един от тези протоколи, можете да добавите към поръчката за електронен подпис, регистрация на домейн и активиране на хостинг акаунт. Чрез регистрацията на собствен домейн и предлаганите от СуперХостинг.БГ хостинг планове, можете да създадете минимум 50 различни имейл акаунта с нужните технически параметри, на които да получавате и изпращате електронно подписани писма и криптирана кореспонденция.

За да изберете подходящия тип КЕП, можете да се запознаете с характеристиките и възможностите, които всеки от тях предоставя на нашия сайт. Основната разлика е в правомощията, които ще имате, използвайки подписа за юридически (Stampit Doc Pro) или физически лица (Stampit Doc).

В резюме можем да отбележим, че електронният подпис е едно удобно съвременно решение, с което значително се улеснява бизнес и личната комуникация, оперирането с електронно банкиране, обменянето на криптирана кореспонденция и подписването на различни документи по електронен път. В случай, че имате въпроси или нужда от допълнителна информация за предлаганите електронни подписи и/или други хостинг услуги, можете да се свържете с нас по всяко време и ние ще ви съдействаме максимално ефективно и професионално.

Коментари (4) Връзки за обратно следене (1)
 1. 1
  bgkulinar казва:

  Сега ако кажете как да подкараме подписа под Федора 15, цена няма да имате.

 2. 2

  Определено ще си взема сега за новата ми фирма ;)

 3. 3
  sam v казва:

  Ами питай „Информационно обслужване“, там може и да ти кажат.

 4. 4

  @bgkulinar Здравейте!
  Както и @sam v е отговорил, за въпроси относно инсталацията и коректното функциониране на електронните подписи, ви препоръчваме да се свържете с колегите от техническата поддръжка на „Информационно обслужване“ АД. Повече информация и контакти, можете да намерите на следния адрес: http://www.is-bg.net/site_io/?cat=12&PHPSESSID=4769126d5f5664639def05b4bac4ff1a

 5. 5

  [...] Подпишете се електронно сега на преференциални цени! [...]


Оставете коментар

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.